Nata_Kruk Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) U - waga myśli skłębione - potoki słów - nie wyważone na szali języka o dwie szczypty goryczy za dużo i czar rozmowy jak bańka znika styczeń, 2008 Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Pancolek Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 'szczypty goryczy' i 'czar rozmowy' jakoś mi nie ten teges, Natko ;) Pancuś
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 I Cóż mnie tu napisać Panie Colku... miało prawo nie ten, teges... :) Pozdrawiam... :)
Baba_Izba Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 z goryczą nie należy przesadzać; tak w przyprawach jak i w rozmowie. Znam takie osoby: potok słów, sama gorycz i się nie chce, ani słuchać, ani gadać! Określenia "szczypty goryczy" i "czar rozmowy" - oklepane, ale tutaj oddają właściwy sens - myślę. Jak się uda na coś lepszego zmienić - nie jestem przeciw. Ogólnie- mnie się podoba! baba z pozdrowieniami - heej!
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 myśli skudlone w potokach słów i nie wyważone na szali języka jak szczypta niechcianej goryczy za dużo gdy czar jak bańka mydlana znika ... a może tak? nie wiem, czy to dużo zmieniło w przekazie, ale tak jakoś to widzę :). pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdaję sobie sprawę, że te dwa określenia są oklepane... mając do wyboru taki zapis... myśli skłębione - potoki słów - nie wyważone na szali języka o dwie szczypty nektaru za dużo i kwiat rozmowy jak bańka znika zdecydowałam jednak pozostać przy pierwszym, bo chyba bardziej pasuje do całości. Dziękuję za wpis Babo (fajny nick) Pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za to słowo i za odwiedziny, pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, na pewno można i tak, i jeszcze jakoś... Zmieniłeś praktycznie wszystko i to byłby już bardziej Twój, niż mój wierszak, dlatego też pozostanę przy mojej propozycji. Dziękuję za nowy pomysł oraz za wizytę. Pozdrowiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..... a o czym pomyślałaś Rachel...? Pozdrawiam... :)
Rachel_Grass Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 przepraszam, że tak skrótowo, ale mi się spieszyło. a więc teraz rozwinę temat. chodzi mi o to, że miniatura trochę dziwna, jakby czegoś w niej brakowało. ja rozwinęłabym temat, rozproszyła go na kilka strof, bo to naprawdę coolowa sprawa. pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Dziękuję, że zechciałaś wrócić. Może za jakiś czas, jak na dobre uleży się na półce, pokombinuję sobie z rozciągnięciem tekstu... zazwyczaj nie robię tego hmm... może nie potrafię wstrzelić się ponownie z myślami w raz już zamknięty temat. Miłego wieczoru... :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, na pewno można i tak, i jeszcze jakoś... Zmieniłeś praktycznie wszystko i to byłby już bardziej Twój, niż mój wierszak, dlatego też pozostanę przy mojej propozycji. Dziękuję za nowy pomysł oraz za wizytę. Pozdrowiam... :) czy naprawdę aż tak dużo zmieniłem? starałem się nie zatracić sensu... a wiersz zawsze już będzie Twój, moja tylko warjacja na jego temat :). pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 ... i nie zatraciłeś sensu, to ja raczej niewłaściwie określiłam to, co zapisałeś... sorry. Wiesz, co najbardziej mi nie zagrało w Twojej propozycji...?... te skudlone myśli... skojarzyłam to sobie ze szczekającym psem... tylko nie bij..:( Poza tym, chciałam zachować w wersach po dziesięć sylab, dlatego właśnie obstaję przy moim zapisie. Miłego wieczoru... :)
Marusia aganiok Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zupełnie jak ja,:) dlatego narazie zostaw, bo jako myśl zapisana "na gorąco", też coś mówi:) Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 po pierwsze, o żadnym biciu nie może być mowy. po drugie, nie skundlone, tylko skudlone ;), ale przecież mogą być też skłębione lub jakiekolwiek inne. po trzecie, mój kolega , gdy myśli o pewnych sprawach, nazwijmy je okołoprokreacyjnymi, mówi, że ma kudłate myśli i stąd mi się toto wzięło. po czwarte, też lubię ład i porządek w wierszu, ale czasem z niego chętnie rezygnuję jeśli na drugiej szali mam np. to co dla mnie istotne w treści lub jeśli, po złamaniu ładu, wiersz po prostu lepiej płynie ;). wszystkiego dobrego życzę.
ava mirabell Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 'myśli skłębione - potoki słów -nie wyważone na szali języka dwiema kroplami gorycz przebrana słodycz rozmowy jak bańka znika' może tak ? jest 10 sylab, uniwerslna ta twoja miniatura, taka, co ją można szybko z kubeczka, na przestrogę sięgnąć ;) pozdrawiam ) ava.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... nie aż tak całkiem na gorąco (dobrze, że dałaś cudzysłów), troszkę sobie to to poleżało... i zostanie na razie w pierwotnej formie. Dzięki za wgląd, pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Sylwek, nie napisałam... skuNdlone... znam określenie kudłate myśli, a skojarzenie, które mi się nasunęło było, jakie było. Od jakiegoś czasu staram się pracować nad ładem w wierszu, jakkolwiek to w moim przypadku wygląda, mając na względzie także treść i póki co moje próby wyglądają tak, jak ta powyżej np. Również wszystkiego dobrego... :)
Rekomendowane odpowiedzi