Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ty masz piersi jak rodzynki rzekł mąż patrząc na swą żonę. Takie słodkie? – zapytała. Nie, lecz takie pomarszczone.
mycha Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 ojej. to pierwsze słowo, które powiedziałam po przeczytaniu. ta małżeńska szczerość... (: podoba mi się. pomysł, przewrotność i sposób umiejscowienia.
kaja-maja28 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 są ekologiczne,weż je w swoje dłonie i wyprasuj;)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Być może lekko mylę tu teorię, ale wiersz określiłbym bardzo udaną humoreską. Rzeczywiście jest przewrotny, a uderzenie puenty mierzyć należałoby w kT;) Siju, km.
Jean-Baptiste Grenouille Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 stare z brodą i bardzo wątpie by to pańskie było a jak pana to gratuluję bo znaczy że pańska poezja była w zacnym programie "maraton uśmiechu" i paru gazetkach gratuluję!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 odpowiadam dla: Jean-Baptiste Grenouille Temat, lecz sam temat jest zapożyczony i następnie w mini wierszyk przerobiony. Ktoś kiedyś przy wódce kawałami sypał, jeden spiąłem w rymy - czy to jest niewypał? I mogę zapewnić - znikąd nie ściągałem bowiem nigdzie wcześniej tego nie czytałem. Pozdrawiam HJ
Marlett Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 choć gładkość czas zmienia zostaje słodycz dla Henia ;))) Henryku! Serdecznie pozdrawiaM.
ava mirabell Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihihii, mnie się kojarzy z serią dowcipów o icku i salci ;) pzdr; sdcznie ))) zw -sze a.m.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 odpowiadam dla: mycha To tak jak dla rzeźbiarza gdzie drewno jest tworzywem tak samo dla mnie „kawał” dla wiersza był motywem.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 odpawiadam dla: kaja-maja28 Gdy je wziąłem w swoje dłonie wystarczyło kilka ruchów. Winogrona? – Weź zapomnij, teraz mają kształt pampuchów.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 odpowiadam dla: Marlett Choć te piersi były ssane setki, ba tysiące razy niejednego mogą jeszcze doprowadzić do ekstazy. Marlett! Pozdrawiam Cię serdecznie :)))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 odpowiadam dla: ava mirabell Jeszcze go pamiętam ale bardzo mgliście bo od tamtej pory przez pół wieku liście opadały ścieląc pod drzewem dywany kiedy mój kolega Joskiem nazywany z racji, że był Żydem bo nie z własnej woli opuściwszy Polskę szukał lepszej doli.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 odpowiadam dla: pchła szachrajka Normalna kolej rzeczy, że starość niewygodą i wtedy taki marzy - Ach gdybym tak miał młodą. A żona na to (znając słabości swego męża) -Kochanie wybacz ale od lat ci się nie spręża. Tak w drodze kompromisu zawarto pakt ugody nie patrząc na brak ikry, młodości i urody. Pozdrawiam, :)))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 odpowiadam dla: Mr. Żubr Temu właśnie mają służyć takie lekkie miniaturki żeby nam się wydawało że choć pod to jednak z górki. Pozdrawiam:))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 odpowiadam dla: Krzysztof Adam Meler Humor, humor przede wszystkim bo walorem jest bezcennym, nim za wszystko można płacić gdyż towarem jest wymiennym. A że humor z nóg powala i przydaje nam uśmiechu nawet żaby w swym bajorze też rechoczą rechu, rechu. Nawet stado dzikich wilków stoi wryte kiedy łania usłyszawszy świetny kawał ledwo się na nogach słania. Śmiech to przecież jest odskocznia od zgryzoty i szarości więc się cieszę kiedy humor z owym śmiechem we mnie gości. Pozdrawiam:))) HJ
Magnetowit_R. Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 przerabiał dowcipy aby być na scenie miało być wesoło wyszło p......enie
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 odpowiadam dla: Magnetowit R Chyba mi się wpisał uczeń Starowicza co przez p……enie sobie wpis zalicza. Pozdrawiam HJ
Magnetowit_R. Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 żaba do doktora podchodzi niemrawie co jest pani żabo? coś mnie jebie w stawie ten cover dowcipu nawet nie wiem czy aforyzmem mozna nazwac. jezeli byłby autora to spoko a tak..wypada mi tylko pozdrowic:)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 odpowiadam dla: Magnetowit R Na to doktor rzekł tej żabie w staw sprężynkę pani wstawię bo spężyka rzecz wiadoma - rodzaj żeńskiego kondoma. Dziękuję za pozdrowienia i też pozdrawiam serdecznie:))) HJ
Rekomendowane odpowiedzi