Sliczna_Perła Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Złośliwy telefon który milczy uporczywie Lecz jeszcze złośliwszy ten kto miał zadzwonić Okrutny uśmiech który widzę co dzień Lecz jeszcze okrutniejszy ten który go posyła Wstrętna jest dusza która wiecznie tęskni Lecz jeszcze wstrętniejsza ta co przepadła
pathe Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ta ostatnia zwrotka do kosza a dwie pierwsze fajne;)
janko05 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 bardzo ładny wiersz madziu :)
Mr._Żubr Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Nie podoba mi się. Zbyt prosty, nawet jak dla mnie:P:) Ale potencjał jakiś dostrzegam. Pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 doskonale rozumiem podmiot liryczny. oczekuje na coś ze strony drugiego człowieka /na którym mu prawdopodobnie zależy, bądź zależało/, a tego nie widać na horyzoncie. uśmiech, a raczej jego brak albo uśmiech posępny, szyderczy, który podmiot liryczny ma przyjemność oglądania co dzień także boli, tym bardziej, jeżeli pochodzi on od znaczącej dlań osoby. z pierwszą częścią strofy trzeciej nie mogę się zgodzić. nie widzę nic złego w tęsknocie. zresztą uważam, że pathe ma rację. zmieniłbym tę zwrotkę, bo trąca o nudę. tyle. jak na początek może być. pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 właśnie. ostatnia zwrotka nic nie wprowadza, a ja zawsze oczekuję, że wiersz zmieni moje życie. ale nie jest źle. pozdrawiam i nadmiaru weny życzę, Rachel
Sliczna_Perła Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Dziękuję wszystkim :) To mój pierwszy wiersz który publikuję :) Niedawno zaczęłam pisać, jestem otwarta na szczerą krytykę ;D A co do ostatniej zwrotki to macie rację :)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jak na początki to jest nieźle! Może trochę zbyt bezpośrednio ujęte myśli, ale jest przekaz (sensowny!) Myślę, że wszystko jest na dobrej drodze... P.s. Radzę unikać słowa "dusza" ;)
Rekomendowane odpowiedzi