IN Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 mówisz do mnie a ja nie mam oczu nie odpowiem spojrzeniem mam spalone usta i ręce wyrzeźbione z drewna słowa - połykam zamiast łez
Mr.Suicide Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 podmiot liryczny zapewne nauczony poprzednimi zdarzeniami, woli zachować zimną twarz. spokój, opanowanie, zero emocji. podejrzewam, że bohater liryczny musiał solidnie zapracować na to, bo przecież peel nie traktowałby go w taki oziębły sposób bez powodu. póki co nie widzę powodów do zmian. zgrabna przerzutnia w drugiej strofie, ładne metafory, treść przekonująca - mnie się podoba. plusuję tej miniaturze, Inko. ona w przeciwieństwie do osoby, do której peel się zwraca, zasłużyła sobie na to ;) naturalnie zdaję sobie sprawę z tego, że moja interpretacja może nie być trafna. ale przecież to ma do siebie poezja - każdy odbiera ją tak, jak chce /a nie, jak powie mu klucz, cholera jasna (sic!)/, szczególnie w formie zminiaturyzowanej. pozdrawiam.
IN Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 aże Cię uściskam Mister za to, że czytasz, interpretujesz... i wogle ;) o tej porze wszystkie blondynki powinny spać a jedna nie śpi bo udaje że pracuje poezyję uprawia.... ;)
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 -czuję emocje autora w dziele,a to lubię bardzo. -po opisie mistera, można tylko tak...,lakonicznie. ech
Marlett Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 INko! Pewnie jest sam sobie winien, więc niech nie oczekuje na ciepłe słowa i miłe gesty. Jestem po stronie peelki:)) PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 i długi nos kłamstw spłonął już odrasta? :)
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -Adamie kobieta nigdy nie kłamie -to jest pierwsze prawo natury. jeżeli nie znałeś proszę -źle,jak ludzie przestają się kochać./taka sobie myśl, wiem, nie głęboka, trudno ciągle..../
Judyt Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 ładny ten teatr postaci pozdr. ciepło
IN Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właściwie to nie wiem jak jest z tymi emocjami ale skoro powiadasz, że są, to pewnie są ech ;)
IN Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zasada nr 1 - peel ma zawsze rację zasada nr 2 - czytelnik ma przede wszystkim rację zasada nr 3 - autor swoje racje powinien schować w kieszeń ;) Marlett, peelka jest Ci wdzięczna :)))
IN Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czabybyło sprawdzić... a jeśli odrasta? :)))
HAYQ Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -Adamie kobieta nigdy nie kłamie -to jest pierwsze prawo natury. jeżeli nie znałeś proszę -źle,jak ludzie przestają się kochać./taka sobie myśl, wiem, nie głęboka, trudno ciągle..../ Kobieta nigdy nie kłamie, tylko widzi po swojemu :) No, może nie każda ;)) Podoba mi się, świetna miniatura A to:wyrzeźbione z drewna słowa - połykam zamiast ... mniam (lzy bee) Pozdrawiam.
IN Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda no chyba, że to imitacja ;) i dzięki za dobre słowo dobry człowieku, :)))
Rekomendowane odpowiedzi