Andrzej Ludwiczak Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Och, gdybym mógł jak młody bóg na białym koniu do ciebie wpaść i w jednej chwili zatrzymać czas by uśmiech i czar mogły bez końca trwać Za wiatrem goniąc po grzywach fal w spienionym rytmie szalonych dni zatrzymać mógł ten jeden ruch w kąciku warg wilgotnych Ech, gdybym mógł trwać,trwać w zdziwionych piwnych oczach. Wejść do zapachu dzikich róż wspomnieniem nieprzytomnym to mógłbym, wiem, ciepłym oddechem tamtej nocy, wyszeptać - kocham cię
adolf Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Wnosze o dyskwalifikaje zaduzo wersow ;-) zoned mial miec max 14! pozdr.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Och, gdybym mógł jak młody Bóg na białym koniu do Ciebie wpaść i w jednej chwili zatrzymać czas by uśmiech i czar mogły bez końca trwać, za wiatrem goniąc po grzywach fal w spienionym rytmie szalonych dni zatrzymać mógł ten jeden ruch w kąciku warg wilgotnych, ech, gdybym mógł trwać, trwać bez końca w zdziwionych piwnych oczach wejść do zapachu dzikich róż, wspomnieniem nieprzytomnym to mógłbym wiem ciepłym oddechem tamtej nocy wyszeptać kocham Cię. Ave! J.L.S
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -nie mogłem się powstrzymać, i pisałem ,i pisałem..... pyk
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, za obróbkę- zmianę wersyfikacji klik
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 -powinienem wygrać!!! -jako pierwszy użyłem zwrotu:-kocham cię!!!!! -szanowni sędziowie, proszę uwzgłędnić mą odwagę i bezpośredniość oraz to , że podmiot liryczny wie o co chodzi, i się wzrusza.Niewątpliwie. pyk
adolf Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -nie mogłem się powstrzymać, i pisałem ,i pisałem..... pyk to pana probelm ;-) Jury oeni tylko pierwsze 14 wersów - nieh pan p[amięta, żeby potem łeż i zgrzytania zębami nei było ;-) pozdr
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się na wyróżnienie po dyskwalifikacji za przekroczenie limitu zup
HAYQ Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Było nie było mnie powaliło a zwłaszcza rym:szalonych dni (...) wilgotnych) ;)))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Pan sobie hece z zonedu robisz!!! żadnego prawa nie można już uszanować, skoro tylko jeden warunek stoi: 14 wersów?!!! I co, że Liliana pana wesparł? Sianem czy słowem sie nie wykpisz! Albo zoned, albo nie!@ pzdr. b
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 a jednak - rachowac potrafimy :) Pozdr. Wojtek
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -zapiekła konkurencja, hę!! -nie odpuszczą, zdyskwalifikują, pozbywając się konkurenta. marne kilka wersów w nadmiarze.a całokształt dzieła, jego wymowa i wewnętrzne samoistne piękno????bijące na głowę wielu....ale nie wszystkich przyznaję. syk
JacekSojan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 "bijące na głowę wielu...." ; a nawet głową i w głowę, mocniej niż wino...arcy-zoned (po poprawkach formy Lilianny) :)) J.S
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -szanowna publiczności,szanowni jurorzy, zwracam uwagę na określenie użyte arcy-zoned przez J.S.kobieta, wino i ....zoned!!!!!!Panie Jacku!!!ale skrót, a niech mnie. -arcy-zoned,to taki drobiazg-drobny , a jednak znacząco uwydatnia dzieło autora.myślę.
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 tu nie ma litosci - ciezka reka jury tnz. Pana Bogdana wyraznie wskazuje 14 palcow :) prosze czasem nie zagladac za kulisy, to grozi amputacja :) pozdr. Wojtek
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Pierwsza i druga strofa elegancka, takie wzniosłe, niemal romantyczne, he... kopiuję dwie pierwsze strofy... reszta przegadana, skrót L.S. mógłby ew zostać... pozdrawiam...
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -zgoda panie Mariuszu, ale gdyby tak pominąć trzecią i czwartą to czy pana zdaniem byłoby dobrze, tzn.romantycznie. -proszę o odpowiedź, to ważne.
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Młody bóg i do tego na białym koniu-to je ono.
Rekomendowane odpowiedzi