leonard toczmak Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zbudowałem dom bez dachu Posadziłem dąb bez ziemi Tak wszystko niekompletnie Trzymam swoją skórę i trzewia By nie poodpadały jak odpadają dni Kolejno na drugą stronę którą teraz widzę tak ostro Mgła nie zasłania już niczego Z otwartymi nerwami wychodzę naprzeciw Kiedyś to wszystko mocno pozszywam A teraz Teraz zabawa wszyscy wchodzą Przez ciebie we mnie Zmieniłaś mnie w okres w którym tylko ja krwawię Nie pytałaś Nie pytam Patrzę a tym się teraz zajmuję profesjonalnie Czekam Nic
Rafał_Leniar Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz zapowiada się męski od samego początku. Trochę niedopracowany ten początek, gdyż zbudowanie domu bez dachu oznacza nieudacznictwo. Coś nie wyszło. Natomiast posadzić dąb bez ziemi - to już sztuka wyższych lotów. Gryzie się jedno z drugim. Chyba, że właśnie o to chodziło (jedno wyszło - drugie nie). Jakkolwiek - co do drugiej linijki - lepiej brzmiałoby "wyhodowałem dąb bez ziemi". Tak jest bardziej logicznie. Według mnie. Końcówka jest w porządku. Nie zwala z nóg, ale to nic. Ogólnie - widzę, że coś tu się tli. Proszę ćwiczyć dalej. Pozdrawiam.
kaja-maja28 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mnie nie,jak można coś posadzić bez ziemi,może na nieurodzajnej ziemi, inaczej bym wiersz widziała,może wrócę do niego? Ale początek bym dała; Zbudowałem dom bez dachu, posadziłem drzewo na nieurodzajnej ziemi. Choć myślę,że dąb nie ma znaczenia gdzie go się posadzi, tam wyrośnie.
Judyt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 patrzenie absurdem aż można powiedzieć Autorka zdębiała, chociaż ukazuje otwartość na jeszcze, które stale wypatruje i pozszywa, pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi