anna_rebajn Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Pozwól mi ogrzać się od siebie rozpalić płomień z kilku iskier w kominku myśli go rozniecić niech płoną wszystkie pozwól oglądać twoje ślady na łąkach śniegiem malowanych zeskrobać z trawy łzy zmarznięte i tańczyć dla nich pozwól bez słowa się omijać z chodnika zebrać kształty cienia w muzyce słów go odnajdować i w nuty zmieniać pozwól mi płonąć tylko w ciszy jak o zachodzie płonie słońce które przelewa w studniach jezior swe łzy palące ja przecież kiedyś cię podniosę w okruchu chleba płatku liściu by zbudzić śpiące jeszcze wiersze co śnią w ukryciu pobiegnę drogą wprost przed siebie nie znając miejsca przeznaczenia żeby napatrzeć się do syta i nie oceniać wyprzedzę cię tuż nad przepaścią by w progu zgasić czas zatrzymać żeby obejrzeć się nim zniknie ta jedna chwila pozwól
anna_rebajn Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dziękuję za pozytywne uwagi :-),ale aż się boję, że jak tylko się odezwę, zaraz nożyce się odezwą (czyt. K.A.M.) ;-)). Pozdrawiam ciepło. Anna
Rekomendowane odpowiedzi