Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

ZONED - Mi.ości - Oczom na pokuszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem cię w spojrzeniu i licom się z czerwienił.
Oczom moim kroił w duszy w sercu wnętrzu milczał.
Odbiłaś lustrami poraziłaś prądem z mi.ości spromieniał.
Niechcąco coś więcej skrytego z powabu żem ujrzał.

Wiatr podniósł z podmuchem twoje szatki i ukołysał.
W głowie ćma, z ciała dreszcz, a sercem piorun przeszył.
Taki obraz "w iluzjonie tańczył" - więc rad z kroku stanął.
Zaskoczony z nagłej gwałtowności - mało żem nie omdlał.

Choć się nie prosiłem za takie widoki i z moją pokusą.
Cały żem się spocił, jakbym dostał - choroby z gorączką.
Szedłem jak zahipnotyzowany potykając o kamienie nogą.

Opętał mnie czarujący wdzięk twój dla ciała idący z żądzą.
Zapłonąłem w środku takim ogniem - żeby gasić tylko wodą.
Bo twój słodki cukierek zwabił moje usta - rozpłynął z czekoladą

Panie M.Krzywak:
a) dziękuje żep rzynajmniej na 3 meisjcu (a nei na peirwszym) i przynaujmniej nie pod lilianną;
b) oprozn ieszczesnego Ojcowie - błłędu który natyhmiast poprawiłe - mój sonet miał i konstrukcję i przesłanie -> niestety kązdy ma inny obrazp oezji i poety.

Nieh pan mi tylko pwoie czym dla pana jest sztuka a kim poeta?

Dla mnie:
sztuka - pokazuje ludzkośi to zego nei da się dojrzeć ozyma, to o nieśmiertelne i wiefzne
poeta - widzi to o tlyko Bóg może widzieć

A tak wogole nie ma pan mi do zarzuenia nai braku rytmiki, ani konstrukcji, ani sensu; to o panu się nie podoba?

ps. a tak wogole to neichp an nie wyraza swoih frustrajo osobistyh na tym forum - ja zniose krytkye nozsze wszystko - ale nie brak kultury - tak nam shamial n swiat ze ozekuje ze przynajmniej poecie beda przyzwoici

sztuka - pokazuje ludzkośi to zego nei da się dojrzeć ozyma, to o nieśmiertelne i wiefzne
- czyli czyta pan uszami? A czym pisze, tak z ciekawości?

poeta - widzi to o tlyko Bóg może widzieć
- to pan wie co sam Pan Bóg widzieć może? Został pan zesłany nam jako dar z niebios?

PS - niedługo awansuje pan na 1 miejsce - czytałem ten pański rzęch w warsztacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Panie, wie Pan o boli obenie świat brak wizji - pełzanie w g*wnie i ciągła pogoń za pieniądzem (neihpan nie kwestionuje --> to już potwierdzili nawet badaze); ja rozumiem zep an he jak średniowieczni grajkowie przypodobac sie przyglupawym zytelnikom (to nie o froumowizach ale o spoleczenstwah) zamiast tego powinin pan starac zeby ludzkosc uczynila sobie nie pieko a niebo na ziemi...a patrze mozna tez serem--nie tylko ....
ps. II wojan swiatowa to błpo stracie wizji kontra bez-wizjowow, jan ie mowie ze ta wizja byla sluszn, byla straszna, ale brak wizji to jest przynujmniej rowny wizji wymordowania swiata.. i tyle.. zyze radosnego egzystowania-- kto o ns za milion lat bedzie pamietal?
Poecie Bog objawai te prawdy tak wogole..\

kto panu dal prawo oceny --> nikt.... tylko Bog to moze ocenic... widzi pan ta poezja moja dopiero sie rozwija..ale ma charakter.. a nie jest tylko po to by zachwycac durnymi sztuczkami.... ma przeslanie.. a pana nic... pozwoli pan wie ze albo argumenty albo cisza... bo zaprawdemoja ierpliwosc jest gorancizona

pozdr.

Panie, wie Pan o boli obenie świat brak wizji - pełzanie w g*wnie i ciągła pogoń za pieniądzem (neihpan nie kwestionuje --> to już potwierdzili nawet badaze); ja rozumiem zep an he jak średniowieczni grajkowie przypodobac sie przyglupawym zytelnikom (to nie o froumowizach ale o spoleczenstwah) zamiast tego powinin pan starac zeby ludzkosc uczynila sobie nie pieko a niebo na ziemi...a patrze mozna tez serem--nie tylko ....
ps. II wojan swiatowa to błpo stracie wizji kontra bez-wizjowow, jan ie mowie ze ta wizja byla sluszn, byla straszna, ale brak wizji to jest przynujmniej rowny wizji wymordowania swiata.. i tyle.. zyze radosnego egzystowania-- kto o ns za milion lat bedzie pamietal?
Poecie Bog objawai te prawdy tak wogole

Tyle co zrozumiałem z tych pańskich wywodów to to, że "mozna tez serem", ale nie wiem do końca co. Co do pieniędzy, to sondaże trąbią o tym od początku istnienia jakiejkolwiek kultury - jest pan opóźniony.
Dalszej części wywodu już nie rozumiem - jak już pan kopiuje obcy sobie styl wypowiedzi, to niech on będzie przynajmniej konsekwentny i przejrzysty, tak, żeby cokolwiek było się w stanie zrozumieć. Może ta nie Boska, ale prawda pozwoli panu ogarnąć się w jakikolwiek sposób i zamiast używać kalamburów, zacznie pan się WYPOWIADAĆ pisemnie (a potem dojdziemy do sensu, tak krok po kroczku...)

Poecie Bog objawai te prawdy tak wogole

Tyle co zrozumiałem z tych pańskich wywodów to to, że "mozna tez serem", ale nie wiem do końca co. Co do pieniędzy, to sondaże trąbią o tym od początku istnienia jakiejkolwiek kultury - jest pan opóźniony.
Dalszej części wywodu już nie rozumiem - jak już pan kopiuje obcy sobie styl wypowiedzi, to niech on będzie przynajmniej konsekwentny i przejrzysty, tak, żeby cokolwiek było się w stanie zrozumieć. Może ta nie Boska, ale prawda pozwoli panu ogarnąć się w jakikolwiek sposób i zamiast używać kalamburów, zacznie pan się WYPOWIADAĆ pisemnie (a potem dojdziemy do sensu, tak krok po kroczku...)

widzi pn lepiej miec jaki pogld niz go nie mie. Nie kopiuje stylu - j go rozwijam. Zas wiele tutejszyh osob pisze bez płciowo - nudne i tyle, jest wiele iekawych, lae takto tylko koncept i byle zadziwić, albo o egzystencji. Widzi pan im się jest wyżej tym bardziej się perspektywa zmienia: jak pn stapa po ziemi to panu i smietnik się wyda duży, jak pan patrzy przez niebo - to ziemia to nieskonczenie maly punkt we wszehswieie - ha zresztą, pan uderza we mnie, ale jest os o mi daje wyzszośc innośc - mozep an bredzi ze to jak lilianna - nie ja zahowuje i styl i podzial na sylaby i wkladam w to sere - nei jestem wyniosly i przyjmuje krytyke i argumenty by sie ulepsza. - pan zs egzystuje dzien za dniem - a czas ucieka. W tym stuleiu bedzie konei świat - i co? o pan powie przd sadem?> za mało ludzi mysli o pieknie, wszyscy tylko o błahostkach. Nawet to dziecinne pojmownie hitlera - ha! miał przynaujmnije wizje --> a ile terz osob ginie przez brak ladu i dno! Jdno jestp ioeszaje - widzi pan sinuosoida epok w konu wypdnei zpasai i wtedy moze sie zmieni podejscie do swiata

pozdrawiam i neihp an krok za krokiem zrozumie ze dlatego peozja jest wyzje od wszysktiego bo jest od boga.

Prawdziwa poezja, to nie słowa - nawet te ujęte w najpiękniejsze rymy. Prawdziwa poezja to obraz naszej duszy, naszej wrażliwości, marzeń i nagromadzonych w nas przeżyć. A słowo? Słowo jest tylko zewnętrzną emanacją tego podstawowego źródła prawdziwej poezji.

Ave!J.L.S

No tak. Weźmy się zakochajmy, weźmy długopis w dłoń i zacznijmy pisać co nam ślina na ozorek przyniesie. I to będzie najwyższa sztuka.

Panie Lilianna - może już lepiej dadaistą zostać? Z tego co widzę pana teksty przypominają nieco teksty dadaistyczne... Ale ten nurt był i zniknął, teraz wypada czegoś innego się czepić.

Chyba się Pan spóźnił. Jak wół na malowane wrota.

Pozdr.