bajka-bajka Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 od ciszy zawieszonych gwiazd nad tysiącem niebios sytego szczęścia bladość westchnień rozpalam nadzieją burz sypanych z rękawa złudzeń przebłyskiem paranoiczych kroków donikąd stąpam po dłoni otwartych wieczności bo przecież wiara nie na tobie się kończy
Rafał Różewicz Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 "bladość westchnień" "sypanych z rękawa złudzeń" te wersy mało oryginalne, spróbowałbym je zamienić na coś bardziej odkrywczego. spodobało mi się:"stąpm po dłoni otwartych wieczności" --ale stąpm? to jakoś nie po polsku, czy neologizm? też mi się nie widzi. końcówka troszkę mdła, choć dobrze oddaje resztę. Najbardziej mi się podoba forma wiersza. Przejrzysta, zgrabna. I to na+
Judyt Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 a tylko jedna jest wieczność się zdaje:) mm szybko się przepływa przez słowa pozdrawiam ciepło
zak stanisława Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bajeczko 'literatka' się wkradła reszta cacy!a puenta naj! najlepszego z Nowym Rokiem!
allena Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 "nie zawszena tobie się kończy" tak mi się lepiej "puentuje" wiersz:) a.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 zdaje mi się, że całkiem przyzwoicie ogarniam Twój styl, więc mowa o pa - tosie niczego nie wniesie ;) pointa bardzo na tak. tak jakby podmiot liryczny chciał pokazać bliskiej mu osobie, że życie nie ko - ńczy się jedynie na relacjach pomiędzy dwiema obcującymi ze sobą osobami. być może podmiot wskazuje także na egoizm. w końcu ile można czekać na ewentualne zmiany ? ciężko żyć nadzieją. pozdrawiam.
bajka-bajka Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 wszystkim dziekuje za zainteresowanie.....zycze jak najwspanialszego Nowego ;)))....serdecznosci
Rekomendowane odpowiedzi