Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ona i On.......... 6–7.III.2000Ona – delikatna bardzo takpozostaje ciągle w cieniuaby oddać się w milczeniutemu, czym obdarzył ją światMarzyła, by mieć o kim śnićwciąż nie unikając cieniaby nikt nie stwierdził jej istnieniaA jednak widziana chciała byćBy, kiedy ją ogarnie sztormpośród złudzenia, szarych sprawz innego świata kilku warstwniespodziewanie zjawił się OnChciała, by w nią wiosnę wplótłby namiętnie wpłynął w niąby z niej skąpą pustkę zdjąłlecz bała się śmierci swych cnótOn był smakiem cierpkich snówChciał, by była jaka jestPrzeszedł namiętności testlecz ostatnich nie rzekł jeszcze słówNatchnieniem ją ośmielał wciąż...Chciała , by z nią zawsze byłJemu jednak brakło siłbo od życia bardziej kochał jąI chociaż kiedyś nie będzie Jejbo zginie jak ludzkości krągI Jego już nie będzie boprzeminie gdzieś w wieczności śnieTo dalej będą ciągle Onijak posągi w marmurze zaklęciw miłości swej ciągle nieugięciprzetrwają w nicości dłoni.
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Za mało krwi, śmierci, bójki, zgrzytów żelaza, odgłosów tłuczonej porcelany, strzelania z karabinu. :-)A tak poza tym to płynnie się czyta i nawet się podoba.Kiedyś jak zakocham się, to ukochanej prześlę sobie ten wiersz.
e-m-e-m Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w niektórych fragmentach wiersza jesteś wręcz niesamowita, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć: szkoda talentu dlatakich romansideł; więc pisz lepiej prozą.Gorąco pozdrawiam.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeczytałem kilka razy. Wracałem do niego. Nie przeszedłem obojętnie. Nie da się obojętnie wobec takiej miłości, takiego pragnienia. Zabrakło mi jednak jakiegos momentu kulminacyjnego. Jeżeli chciałaś bym pływał na powierzchni, to Ci sie udało. Ja jednak chciałbym zanurkować. Poczuć głębię uczucia. Kiedys ktoś powiedział (może ja?... nie pamiętam... ), że kochać prawdziwie, to znaczy zmieniać sie w rybę i przebywać tak głęboko jak inni nie potrafią.Napewno byłaś taką rybą ( któż z nas nie kocha?), więc ten wiersz powinien być czymś w rodzaju autorefleksji w wyniku autopsji. Nie wiem Kim jesteś, może nie zanurkowałas nigdy głęboko, bo gdybyś to zrobiła, to napewno, znając Twoje inne wiersze, opisałabyś to piękniej.PozdrawiamAdam
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cały wiersz mi się podoba, ale CYTAT To dalej będą ciągle Onijak posągi w marmurze zaklęciw miłości swej ciągle nieugięciprzetrwają w nicości dłoni. ma dla mnie szczególny wydźwięk, jak dla mnie to jest coś idealnego,do poszczególnycy wersów mam tyle skojarzeń,i gdy połączę to w całość, to powstaje zwrota doskonała, jak dla mnie oczy wiście.Pozdrawiam.
czarna_Owca Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie mówie tak, nie mówie nie...gdzieś czasem zgrzyta, gdzies czasem jest bosko...ale ładnie tak wogóle...ładnieserdecznie pozdrawiam bardzoczarna_Owca
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ohhhhhh..Jestem pod wrazeniem..Bardzo, bardzo wam wszystkim dziekuje za komentarze...Nie spodziewalam sie ze wiersz zostanie tak pozytywnie odebrany..Ciesze sie zwlaszcza z tego ze zadowolilam w koncu Seweryna..a Adama sklonilam wkoncu do jakich refleksji..To dla mnie chyba najwieksza nagroda..Uroslam chyba ze 2 metryAdamie..Nie wiem tak naprawde co mam ci odpowiedziec..poniewaz bardzo trodne jest dla mnie stwierdzenie czy juz zanurkowalam gleboko czy jeszcze plywam po powierzchni..I choc ma on dla mnie znaczenie bardzo osobiste..To wydaje mi sieze gdy pisalam ten wiersz nie myslalam jeszcze o tym..Nie zastanawialam sie nad tym co czulam.. Cos czulami dlatego pisalam..Teraz wiem ze jesli juz mam nurkowac glebiej.. To chyba teraz sie to dzieje..Chyba nigdy jeszcze nie bylam tak pochlonieta ta tonia oceanu i ta rybka we mnie chyba nigdy glebiej nie zanurkowala...Mam nadzieje ze dotknie dna..( w tym dobrym znaczenieu oczywiscie)MM-ie..Zastanowie sie nad proza..Choc powiem szczerze wieksza satysfakcje daje mi poezja i nie zajmuje az tyle czasu( a mam go niewiele)..Moze masz jakies argumenty, ktore by mnie przekonaly?Kai..Bardzo sie ciesze ze udalo mi sie wzbudzic w tobie emocje i ze jakas czesc mnie ma dla ciebie wyjatkowy wydzwiek Doceniam to..Jestem pod wrazeniem..Owieczko.. ciesze sie ze mimo "zgrzytow" i tobie spodobalo sie cos mojego choc to napewno nie twoja dziedzina, co?
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Odnosnie 4 zwrotki-zeby cos zyskac,trzeba cos stracic,np oddac pesymizm zyskac optymizm-dobry pomysl cooo..? M+A
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alez mnie pani bierze pod wlos. hehehe..Chyba jednak nic z tego...Bo taka juz jestem..
Mariusz_Worotnik Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 siedzę i czytam moje zaleglości odnośnie twojej osoby ooo!ten zdecydowanie najbliższy memu sercu bardzo dobry mariusz worotnik
Tito Sette Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cóż mogę napisać ... poza tym, że bardzo podoba mi się, chociaż tematyka miłosna nie jest mi najbliższa, aczkolwiek rewelacyjnie opisałaś wszelkie możliwe stany. Rym? Również nie jest w mojej tonacji, lecz tutaj pasuje i nie razi. Gratuluję! Może ktoś powiedzieć, że się nie znam i mało wybredny jestem /to prawda/ ale jakie to ma znaczenie. Zwyczajnie - podoba mi się. Pozdr!
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie przpominam soebie zeby mial pan wobec mnie jakies zobowiazania..Najwyzej zaleglosci moga dotyczyc moich wierszy..:) Dzieki Tito Sette- dziekuje za mile slowa..
Rekomendowane odpowiedzi