Daria S Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Listopad szarugą świat wita, wszystko w nostalgii zanurza, tabuny chmur skarżą się deszczem i krople chowają w kałużach. Niebo, jak misa głęboka przykryło ulice, a w drzewach, w konarach do ziemi przygiętych jesienną dumkę wiatr śpiewa.
Pancolek Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 O jaciękurdesz. Miało mi się nie podobać. Tytuł i pierwszy wers na to wskazywały. A niech mnie, jestem na plus. Sprawnie napisane według Pancolka.w konarach do ziemi przygiętych ==> stąd może wyrzucić 'w'? potrzebne? Pancuś
Daria S Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 witaj Pancolku dziękuję za pozytywną opinię i cieszę, że Ci się podobało :-) sama się zastanawiałam nad tym 'w', jeszcze pomyślę, może rzeczywiście lepiej będzie się wtedy czytać pozdrawiam :-)
w łodzi mierz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ładny, nostalgiczny wierszyk. Oczywiście wielka poezja to nie jest, ale przecież nie miała być. Dumkę lub nokturn spiewa...
Stanisław Kamykowski Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 ładnie, zgrabnie i sympatycznie-miło się czytało i jeszcze milej uśmiechnęło po przeczytaniu, ale martwi mnie, że wiersz może ulecieć z pamięci gdy wiatr skończy śpiewać pozdrawiam
Wstrentny Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładny obrazek, ale w tej pozycji to słychać już tylko wycie. toteż warto pomyśleć nad jakimś sensowniejszym zamiennikiem ("w konarach ... przygiętych")
Daria S Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Dobry wieczór :-) w łodzi mierz dziękuję, bo to taki, jak napisałeś - wierszyk, na miarę możliwości ;-) Stanisław Kamykowski bo i temat oklepany, nie ma się co doszukiwać specjalnej głębi cieszę się, że wywołałam uśmiech, uśmiecham się wzajemnie :-) Wstrentny mogłabym przemyśleć, ale jednak zostawię tak jak jest, niektóre wiersze przychodzą same i domagają się zaistnienia w określonym kształcie - ten tak miał ;-) Pozdrawiam Was wszystkich i dziękuję za komentarze.
Wstrentny Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli jest za opcją bezmyślnego czytania? pomyśl: jesień, drzewa są prawie albo już bezlistne, więc wiatr nie ma "za co złapać" jednego z drugim. trzeba tajfunu żeby przygiąć łyse konary do ziemi, ale wtedy mówimy o ryku silników odrzutowych, a nie o jakimś śpiewie czy nastrojowych dumkach.
Rekomendowane odpowiedzi