paper_doll Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 noc zamyka okna za ścianą mąż wali głową żonę podśpiewuje coś pod nosem o niespełnionej miłości i dzieciach które zjadają za dużo chleba na północy a brzuchy wciąż pęcznieją im z głodu że to nie jego bo oczy mają kolorowe i włosy z burgundu jak nie jego
w łodzi mierz Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Dla mnie: do poprawki, ujednolicić, zdecydować się, bo cośjest na rzeczy,mogło by nieźle wyjść.
paper_doll Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 ależ ja się zdecydować
Tali Maciej Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 niepodobałomisięwtymwierszu pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 mały realizm; nie przekonuje mnie pointa; brak mi jakiejś ramy na ten obrazek; pozdrawiam; J.S
Agnes Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 to nie jest kiepski tekst, ale kilka spraw nie daje mi spokoju. dlaczego mąż wali głową żonę? podśpiewuje pod nosem o tych dzieciach (rozumiem, że temat dotyczy 'jakichś' dzieci głodujących gdzieś tam na południu, choć myślałam też o wersji, że jego własnych, ale to byłoby nielogiczne) i konkluzja jest taka, że ów mężczyzna tłumaczy sobie że to nie jego sprawa, że jego to nie dotyczy. szkoda, że nie napisałaś tego bardziej wieloznacznie (mógłby zaprzeczać jednocześni ojcowstwa swoich dzieci). może zbyt zamotałam - wczesna godzina. osobiścię wolę Twoje bardziej liryczne teksty. niemniej jednak przeczytałam, więc komentuję :) pozdr. a
milkar Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 czytałem Twoje dużo lepsze wiersze ale ...ten nie zasługuje na takie cięgi (vide komentarze)- jest w nim coś i o to cos właśnie chodzi
allena Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 do przemyślenia:) dla mnie rzecz jasna:) a.
galery gallery Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 strumień świadomości. ciężko jest tak pisać, bo łatwo przekombinować i wychodzi sztuczność. właśnie tak jak tutaj.
Rekomendowane odpowiedzi