zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 ślizgając się po szklance w żyłach miasta potłuczemy kręgosłupy w walce z grawitacją i pewnego dnia przed domem znajdziesz parę socjopatów przylepionych do asfaltu obok ktoś rozkleił się jak stara książka dobry człowiek karmi kaloryfer chcąc utrzymać ogień tyle że kominy zarzygały drogę mleczną - mają gdzieś uczucia z węgla i papieru może rozkładowi trzeba towarzystwa marihuany i żarówek neonowych czegokolwiek
mycha Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 jak dla mnie naprawdę genialny moment. zmieniłabym tylko 'tyle' na 'tylko'. powodzenia ;)
zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm, nie wiem jak owa propozycja odnosi się do aspektów technicznych, bom w tej materii ciemniejszy niż jaśniejszy, ale chciałbym za nią podziękować. Posłuchajmy co mają do powiedzenia inni. Btw. dzięki za komentarz. Pozdrawiam
Matiasso Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 dość ciekawie, chociaż końcówka jakoś mnie zawiodła, puenta do mnie nie trafia, zabrzmiała jak poradnik "mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" ;p ogólnie pesymistyczny nastrój, pozdr. Mat
zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 No spoko, ale szkoda, że przyjąłeś to jako poradnik. Nie tak miało być :p Pzdro
pathe Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 utwór przypomina mi teksty piosenek z ostatniej płyty kombajnu do zbierania kur po wioskach. bardzo obrazowo ale mi brakuje spójności, jakby głównej myśli.dlatego tekst wydaje mi się poszarpany.
zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Tak, z tym że nie widać (wyraźnie, bo jednak chyba widać, prawda?) głównej myśli masz rację, jednak ja nie lubię niczego czytelnikowi "dawać" na tacy. Uważam, że sugestie wystarczą. Zarzut o tym, że tekst jest poszarpany jakoś do mnie nie przemawia. Nie łączyłbym płynności tekstu z myślą przewodnią. Pozdrawiam
pathe Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 dobrze, więc powiem inaczej.ja lubie taką niteczkę co przeplata się przez utwór.w tym mnogość obrazów mnie przytłacza,tak że nie potrafię znaleźć swojego miejsca.
Espena_Sway Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 witaj :) treść wiersza caŁkiem okej. mam zastrzeżenie do puenty, poprostu psuje dobry tekst. proponuję podumać jeszcze nad nią. serdeczności Espena :)
Olesia Apropos Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 z końcówką przesadziłeś:/ gorszy dzień czy wyszedłeś z wprawy? gdyby tak skończyć na "czegokolwiek"? proszę
zbzikowany_flaming_różowy Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przychylę się do wniosku.
Olesia Apropos Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze tak: nie widze za bardzo związku między drugim dystychem a trzecią zwrotka, nagła zmiana czasu też może trochę drażnić, ale to już czepialstwo. nie podoba mi się to ślizgajAC, chcAC, ale wyjścia nie ma; proponowałabym tylko zamianę: dobry człowiek karmiąc kaloryfer chce utrzymać ogień yy? ale pierdoły, bziku
Matiasso Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 zmiana puenty dodała uroku, co do zmiany czasu to też mi się rzuciło w oczy, ale tak chyba ma być, pozdr. Mat
Rekomendowane odpowiedzi