Marlett Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 nie dość dobrze było w zagajniku młode pędy ciągnęły łapczywie soki w górę unosząc myśli w gęstwinę bez ścieżek podszytem zbłąkane przez trawy wysokie rowami na ścianę wdarły się w gąszcze runem przez knieje w mokradła na przekór do boru uparcie splątane bluszczem nie dają wytchnienia dzikie maliny haczą kolcami do krwi usta bledną z pąsów opadły owoce jak wilgoć w darninę
BARBARA_JANAS Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 PRÓBOWAŁAM COŚ ZROBIĆ Z TYM TEKSTEM. W TEJ FORMIR JEST DLA MNIE NIE DO PRZYJĘCIA. BARDZIEJ PRZYCHYLNIE BRZMIAŁBY TAK : w zagajniku pędy ściągnęły soki, w górę uniosły przez trawy wysokie rowami na ścianę, w dzikie maliny do krwi opadłych owoców POZDRAWIAM B.J.
Lena N. Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 nie rozumiem :( Co to jest ta darnina? I o co chodzi ' podszytem zbłąkane'? Czy to specjalnie wprowadzone neologizmy?
Lena N. Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Darninę znalazłam, znałam jako darń.
Marlett Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. BARBARA JANAS Dziękuję za poświęcony czas, ale Twoja wersja tekstu dla mnie jest zbyt jednoznaczna. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tekście nie ma neologizmów. podszyt - warstwa w ekosystemie leśnym zbudowana z krzewów. darnina - płat wierzchniej warstwy gleby, przerośniętej i związanej korzeniami roślinności trawiastej. PozdrawiaM.
Matiasso Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 hm... wiersz wg mnie niespójny jakoś, nie chodzi mi o sposób zapisu, bo wiem, że ma on zniwelować jednoznaczność, ale coś mi tak zgrzyta tematycznie, nic się nie dzieje, takie moje odczucie. pozdr. Mat
Marlett Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mati! według mnie jest spójny w jednym wątku a co do interpretacji - nie wtrącam się Czytelnikowi. PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 maliny w darninie malinowe na zielonym - lubię takie zestawienie kolorów
Marlett Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam! Wierzę , że to dobry zestaw kolorów. Uśmiechu.
Ociec Piotr Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Może zamiast malin jeżyny. Bardziej się kojarzą z kolcami. A owoce też smaczne :))) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie- maliny muszą być!:))
Marlett Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierre! Wolę zapach i kolor malin. Łodygi malin również pokryte kolcami i jest wieloznaczność. Malina - również imię :)) Dzięki wielkie. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie- maliny muszą być!:)) Judyt! Dziękuję za wsparcie. Maliny delikatniejsze. Uśmiechu.
Judyt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie- maliny muszą być!:)) Judyt! Dziękuję za wsparcie. Maliny delikatniejsze. Uśmiechu. i nie zgaśnie płomień choćby był tak słaby jak zaćmienie może zadziwić
Judyt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie- maliny muszą być!:)) Judyt! Dziękuję za wsparcie. Maliny delikatniejsze. Uśmiechu. i nie zgaśnie płomień choćby był tak słaby jak zaćmienie może zadziwić
zak stanisława Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 maliny mają mocne kolce a najbardziej te czarne, wiersz liryczny, ciepły pozdrawiam Marlett,
Judyt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo się pobrudziły
Marlett Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanko! Bardzo dziękuję za odwiedzenie:) Uśmiechu.
Marlett Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo się pobrudziły łagodności.
Rekomendowane odpowiedzi