Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 utwór dedykowany Ewie KC - - - w ogromnej wannie wśród śnieżnych płatków stokrotek spała nagusieńka dwa kroki nieśmiałe policzki rumiane z przejęcia tumanił mi głowę raz zapach raz widok dualizm zmysłowy spleciony w zachwycie po mnogich staraniach łzami okropiłem jej skronie powieki i szyję nie śmiały dotykać cudu po chwili namysłu bieluteńki płatek wyłowiłem zręcznie i nim jak pędzelkiem łez tuszem na licach skreśliłem dwa serca srebrzyste i lekkie [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 29-04-2004 20:37.[/sub]
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kolego Michale, aż nie mogłem się powstrzymać, żeby nie przybiec! "i nim niczym pędzlem łez tuszem na licach skreśliłem dwa serca srebrzyste i lekkie" Piękne - może aż za... (zwłaszcza: "nim niczym...") Niech uczucia nie odbierają Ci Kolego rozumu - życzę. Pzdr.
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A ja dalej sie upieram ze jak czytam w wierszu LICA,nicosc i t p to mnie targa... Pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz, miło że wiersz się spodobał - czuje sie zaszczycony... a co do Pańskich życzeń - odpowiem swoimi, dystansu - życzę... (nie złośliwie) pozdrawiam serdecznie
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tylko świadczy o Panu jako recenzencie - jeżeli jedno słowo (i to użyte w odpowiednim kontekście) potrafi Pana nastawić negatywnie całego wiersza... cóż - miło, że chociaż Pan zajrzał ps- żeby nie było niedomówień - potrafię przyjmować krytykę ale tylko tą sensowną
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam. ja nie powiedzialem nic o wierszu wiec skad Pan wymyslil ze mnie to slowo nastawilo negatywnie do wiersza? ja zwrocilem tylko uwage na to co mi sie najbardziej niespodobalo... Pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w takim razie przepraszam - źle Pana zrozumiałem, bez urazy
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hm... tytuł adekwatny. Podmiot maluje i się odważa. Ślicznie o tym, ach. Pozdrawiam bohaterskich. A.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Asiu za ten miły komentarz, ciepło zrobiło się na sercu pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "bez odwagi by tknąć cud czym innym" A czym, jeśli można spytać? "w ogromnej wannie wśród śnieżnych stokrotek płatków spała nagusieńka" Rozumiem, że wanna z podgrzewaniem wody. Warto by o tym chociaż dwa wersy. "mą" mę twą twę śpię "zrosiłem łzą słoną jej skronie powieki i szyję" To chyba smok jakiś łzę utoczył. "bieluteńki płatek wyjąłem z naczynia" Wanna zalicza się raczej do zbiorników. "nim niczym" nieporozumienie "łez tuszem" to samo "dwa serca" jeszcze raz Co pozostaje??? Pozdr.
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Chyba Ewa mysiała zawrócić Ci w głowie.Więc nie mi jest dane kometować ten utwór tylko.. Pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję pewna Ewo za komentarz również serdecznie pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 'A czym, jeśli można spytać?' czym innym "Rozumiem, że wanna z podgrzewaniem wody. Warto by o tym chociaż dwa wersy." tak, tak - jeśli idzie o szczegóły - dżakuzi - a dwa wersy były, owszem, o cieplej wodzie (ale się gdzieś zmyły) "mę twą twę śpię" nie słucham hip-hopu "To chyba smok jakiś łzę utoczył." 'a czemu peel ma takie wielkie oczy?? i czemu peelma tekie wielkie uszy?? a dlaczego peel ma tak ogromne zębiska?...' "Wanna zalicza się raczej do zbiorników." ma Pan rację, popracuję nad tym - naczyniem poszdłem na łatwizne "nim niczym nieporozumienie" mam mieszane uczucia - raz mi brzmi, raz nie - możliwe, że także do wymiany "łez tuszem to samo" w tym miejscu nie zgadzam sie z Panem "dwa serca jeszcze raz" cóż, tego zarzutu nie rozumiem "Co pozostaje???" dedykacja, tytuł i mój podpis dziękuje, ze zachcial Pan tyle napisać - pozdrawiam serdecznie [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 26-04-2004 23:02.[/sub]
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mysiała ale zawróciła - bo (tak tylko miedzy nami) nalezy wiedzieć, że Ewa to wywrotowiec, dziękuję za komentarz (chociaż nie był Ci on dany)
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem ciekawski i domagam się odpowiedzi. Czym, czym, czym??? Nie słucha Pan hip-hopu, a wpływy już widać. Właśnie chodzi o to nieszczęsne "mą". Nie lepiej zwyczajnie "moją"? Napisać? Zawsze do usług.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Jestem ciekawski i domagam się odpowiedzi." czym kolwiek innym, wszystkim innym, każdą inną rzeczą Panie Mirosławie "Nie słucha Pan hip-hopu, a wpływy już widać." wpływy nie słuchania Panie Mirosławie? "Właśnie chodzi o to nieszczęsne "mą". Nie lepiej zwyczajnie "moją"?" uważam, że słowa te można używać wymiennie - nie próbowałem nawet użyc 'moją' - obiecuje jednak spróbować "Napisać? Zawsze do usług." zapamiętam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "wpływy nie słuchania Panie Mirosławie? " Pan doskonale wie, o co chodzi. Jest Pan w końcu inteligentnym człowiekiem. Pozdr.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to akurat było miłe - o cynizm nie podejrzewam. A czy po zmienieniu 'nim niczym' wygląda lepiej Pańskim zdaniem?
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to między nami juz nie jest bo inni to przeczytają. Nie wiem czy Ewa jest wywrotowcem, ponieważ jej osobiście nie znam. Ale czytając jej wiersze odniosłem wrażenie, że jest kobietą uczuciową, mądrą pełną fantazji i zmysłowości, więc może jako kobieta zawrócić komuś w głowie. Pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Nie wiem czy Ewa jest wywrotowcem, ponieważ jej osobiście nie znam." takoż i ja "więc może jako kobieta zawrócić komuś w głowie." Ale czemuż ja zostałem o to posądzony? równie dobrze kolejny wiersz moze być z dedykacją dla Pana - i zostaniemy osądzeni jako para homoseksualistów?? niech się Pan zastanowi... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi