Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety nie jestem z Płocka choć do miasta tego mam wielki sentyment a skoro je znasz to pewnie i wiesz o jaki pomnik chodzi :-) Pozdrawiam no aż tak dobrze nie znam ale władysława pamiętam wrył mi się w sentyment taki jaki i Ty masz MN ps. dziś niestety Płockiem rządzi ZLP niestety bo ... ech, nie będę nic więcej
Mr.Suicide Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 samotny peel łyknął trochę trunku i zaczął się rozczulać nad sobą, a może poprawniej byłoby rzec - zaczął rozmyślać, dostrzegać pewne zdarzenia w zupełnie innych barwach. jak to zazwyczaj po alkoholu. 'stroję pomnik' - skojarzyło mi się to z jednym wierszem Horacego 'wybudowałem pomnik' bodajże. styl Twojego utworu momentami dość patetyczny (jak w wyżej wymienionym wierszu Horacego;). oczywiście to tylko takie luźne porównanie. ciekawa wbrew pozorom pointa. ironiczna bym powiedział. z chęcią wrócę, bo chyba nie udało mi się do końca rozszyfrować zamysłów Autora. pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś w tym jest Dzięki za wizytę Pozdrawiam coś w szczelinie jest pr., pozdr.
Fagot Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, warto czasem wracać i do miasta i do Władysława… choćby nawet pamięcią Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I szczelinie i słowach :-) Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za pochwalenie pointy, niestety nie moja. Trochę i racji w postrzeganiu świata przez pryzmat alkoholu ale tu raczej nie jest to przyczyna tylko skutek. Czy patetyzm ?? no cóż nie mnie to oceniać, choć osobiście tego bym tak nie nazwał. Strojenie pomniku nie odnosi się do Horacego, choć do konkretnej postaci i konkretnego miejsca. Zapraszam do głębszej analizy jeśli tylko znajdzie się ochota i w razie czego służę objaśnieniem. Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I szczelinie i słowach :-) Pozdrawiam gestach też :)
Fagot Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też :-) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też :-) Pozdrawiam ps. pamiętam jak pierwszy raz odwiedziłeś mnie na "Kubku", którego już nie mam, pozdrawiam
Fagot Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też :-) Pozdrawiam ps. pamiętam jak pierwszy raz odwiedziłeś mnie na "Kubku", którego już nie mam, pozdrawiam Bardzo mi miło oczywiście nie z powodu braku kubka tylko pamięci, której niestety ja tak dobrej nie mam, :-) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi