zak stanisława Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 pola sierpniowe jak dawniej na wymiar krojone nasze podróże w łany marzeń kiedyś wiedzieliśmy w co wdepnąć na psie gówno złorzeczyć i wielbić. dziś na ściernisku stawiamy nogi na czas a już wrzesień pogania wrzosowiska wabiąc miodnie przed narastającą apatią w jesienne widowiska pajęczyn wplatamy niedotrzymane przysięgi na zawsze, wyolbrzymiając grzechy znajomych i własne zasługi bronimy przed pleśnią listopada wiesz. najbardziej lubię chwile, zanim prawda wypali oczy ta której nigdy nie chcę znać do końca
Niewierny Tomasz Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Niezły. Druga strofka taka hmm jakby nie było w niej głębszej myśli tylko sam opis, coś bym z tym zrobił;) "najbardziej lubię chwile, zanim prawda wypali oczy" to jest dobre. Może nawet ostatni wers niepotrzebny. Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 "wiesz. najbardziej lubię chwile, zanim prawda wypali oczy taka której się nigdy nie chce wiedzieć do końca" Nie wypali Stasiu, co najwyżej bielmem zajdzie i tylko tym, którzy zachowali jeszcze resztki przyzwoitości. Przyzwyczajenie staje się drugą naturą - podobno, dlatego ci, co łażą z bielmem, powodują, że reszta "dyga" po omacku. Świetny wiersz - same plusiory, serdecznie ściskam.
zak stanisława Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomaszu, druga to cała alegoria... a co do ostatniego wersu, po namysle stwierdzam, że niech zostanie, bo prawd jest wiele, każdy ma swoją.... dzieki i milo cię witać w moich progach pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kłaniam sienisko cmokES
Pancolek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 o kurczę... ten jest b. dobry :) Pani Stasiu, gratuluję... na pewno jeszcze tu wrócę. Jestem pod wrażeniem. Pancolek
zak stanisława Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 o kurcze Pancolu, wiem po co wrócisz, miód wabi....;))) serdecznosci
IN Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 jak dla mnie pierwsza naj... potem trzecia a potem cała reszta;) a czy płenta musi być bezosobowa? :)))
zak stanisława Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Inuś nie musi, aleja tam nie znam się przecie... cmoook wielgaśny
egzegeta Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 najbardziej lubię chwile, zanim prawda wypali oczy ta której nigdy nie chcę wiedzieć do końca Stasiu te wersy mnie zatrzymały bo ja chyba tych chwil bym nie polubił. Nie lubię takiej sekwencji życia w której domyślam się całej prawdy a ona jeszcze nie wypaliła. Oj nie lubię, bo zatruty to czas. tak to widzę a wiersz miodny i to nie byle jaki jakowyś rzepakowy, albo i spadziowy;))) pozdrowionka;)
zak stanisława Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak egze, nikt nie lubi, ale wiesz jak wtedy jest słodko, kiedy ktoś się stara, żeby szydło nie wyszło z worka, więc udaję że nic nie wiem i zapominam ...raczej wtrącam do piekieł podświadomości, nic więc dziwnego ze sny chcę mieć druidowe....( sprawiedliwość, magia itepe)tak lepiej, pozdrawiam ciepło ES
egzegeta Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Stasiu zgadza się - niech i tak będzie Ale ja w kwestii formalnej - błąd zakradł się u mnie w komencie jest rzepakowy - winno być gryczany;) rzepakowy to smalcowate badziewie ;)
zak stanisława Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo to fakt , gryczany dla spokojności jest dobry, ale i to smalcowate badziewie ma swoje dobra, cholesterol wypłukuje... niech będzie nam miodnie Egze.
Rekomendowane odpowiedzi