wloczykij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 z grzechów wczorajszego dnia pamiętam tylko Ciebie w konfesjonale Twoich pragnień nie dostałem rozgrzeszenia w komunii zmysłów Hostia Twego ciała
Rafał_Leniar Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podejmujesz jakąś próbę gry na znaczeniach/motywach, ale niestety efekt nie jest satysfakcjonujący. Szczególnie nie podoba mi się "konfesjonał pragnień" i to, co potem. Brzmi nielogicznie. Zastanawiam się, czy można kogoś (w tym przypadku partnerkę peela) nazwać "grzechem". Wiem, co chciałeś przekazać, ale raczej nie wyszło. Najpierw piszesz, że "Ona" jest grzechem (rozumiem, że doszło do aktu fizycznego), a potem jej ciało staje się "Hostią w komunii zmysłów". To się po prostu gryzie. Sam koncept nie taki zły - można by coś z tego zrobić, ale wykonanie kuleje. No cóż, proszę czytać poezję współczesną i próbować. Do następnego (mam nadzieję - lepszego) tekstu. Pozdrawiam!
wloczykij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dzięki za krytykę. Błąd poprawiam Pozdrawiam!
Anna Siedem Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dla mnie to nawet ciekawe, ale co na to PiS? Pozdrawiam ;)
Lena Achmatowicz Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 pewnie zasługiwała na wyniesienie na ołtarz, ale jakoś drętwo wyszło. grzechy wczorajszego dnia konfesjonał Twoich pragnień komunia zmysłów Hostia Twego ciała -- nie podobają mi się te metafory. mam pytanie, dlaczego piszesz parę Twoich i Twego? o ile Twoich - forma, która współcześnie mówiona; Twego - archaizm - dlaczego nie wpisałeś Twojego? rozumiem, że stylizujesz, ale żeby chociaż obie formy były na jedną modłę: Twych i Twego; albo Twoich i Twojego; drażnią mnie takie niekonsekwencje. serdecznie pozdrawiam maruda
Alicja Czekaj Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A mi sie podoba :) Choc faktycznie ostatni dwuwers do poprawki. Bo jak to tak, bez rozgrzeszenia do komunii?? :) :)
zak stanisława Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 z grzechów wczorajszego dnia pamiętam tylko Ciebie * to jest niezłe, powiem nawet że dobre. chociaż wszyscy lubią krótko, uważam że pozostałe powinieneś trochę rozbudować, albo zmienić styl wypowiedzi.... ale co tam, ja sie nie znam...to tylko intuicja... pozdrawiamES
wypłosz pospolity Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 troszku za mało dla wypłosza.. pomysł jakiś jest, dobrze się zapowiada pozdr w.p.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 całkiem ciekawy pomysł, ale drażnią mnie inwersje, patos. popracowałbym nad tym jeszcze, bo wiersz może zyskać. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi