Klaus Kalarus Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 We mnie powstało kambium czyny rosną ku powierzchni uczucia do wnętrza kambium jest jak woda i ogień jak przestrzeń i krąg nie wiem co o nim myśleć ono składa się na myśli o metafizycznym uniesieniu ponad nicość nie zakopię rdzawych lat przyrostu wtórnego
Morfeuss Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tekst odczuwam jak coś o niczym. po kilkukrotnym przeczytaniu nic w nim nie widzę. Pozdrawiam
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Bo nie jesteś biologiem. Ja tam widzę.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 he, też niczego w nim nie widzę, bo nie wiem co to jest kombium... tematycznie nie dla mnie...pozdrawiam
Klaus Kalarus Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Kambium jest to merystem boczny powodujący przyrost wtórny drewna i łyka.
beef Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I wszystko jasne. :-) Któś jeszcze cóś nie rozumi?
Johny Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Cześć Sprawdziłem w Google co to jest to Kambium a skoro już poświęciłem na to czas, to mogę też zostawić swój komentarz :). Moja interpretacja wiersza: Kambium jest tu czymś w rodzaju "Jaźni" "Atmana" czy "duszy". Tej części w naszym umyśle z której biorą się uczucia (rosnące do wewnątrz) i uczynki (rosnące na zewnątrz). Tej części która doświadcza rzeczywistość wokół nas. 8 wersów to dla mnie opis tego "Ja". A dwa ostatnie "nie zakopię rdzawych lat przyrostu wtórnego" To stwierdzenie, że Peel nie może się odciąć od doświadczeń z przeszłości. Według mnie peel uczy się medytować. Poznaje swoje wewnętrzne "ja". Niestety nie jest zadowolony z efektów. Różne tradycje wschodu, które uczą medytacji, nakazują żyć "tu i teraz" a peel nie może przestać żyć przeszłością. Dlatego tytuł "Bezkwiecie". Tak rozumiem twój wiersz. A czy on jest dobry czy nie, tego Ci nie powiem, bo sam cały czas uczę się warsztatu :). Pozdrawiam.
Jaro Sław Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mnie tam bardziej pociąga medytacja w stylu zachodnim. Co do medytacji - racja. Pozdrawiam.
Klaus Kalarus Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Dzięki Johny za interpretacje i wszystkim za odwiedziny. Pozdrawiam Klaus
PannaBeata Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Oj:( nie wiadomo o czym. Pozdrawiam Beata
Rekomendowane odpowiedzi