Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 już od lat po świecie chodzę i wyjawię wam dyskrety w które błędnie ciągle wchodzę co najgorsze to kobiety taka stoi na ścieżynie i nim człowiek ją ominie już cię zwodzi, mruga oczkiem i przystawia się swym boczkiem kiwnie palcem, nóżką ruszy idziesz jak na zawołanie wszelką niemoc w tobie skruszy co się stanie – nie odstanie nieumyślny – gonisz za nią nie za jedną bo to samo dzieje się co krok z bezkresu patrzysz im poniżej pleców a one grą niepewną na zewnątrz i do wewnątrz na zewnątrz i do wewnątrz w mieście przejdziesz się ulicą stoi w bramie piekna dama i już lecisz za spódnicą potem druga, trzecia brama lecz po drodze inne bają co się wcale nie skrywają i latarnie oblegają skaczesz tu i tam jak zając a one grą niepewną na zewnątrz i do wewnątrz na zewnątrz i do wewnątrz jedno miasto, drugie miasto gdzieś po drodze wiosek kilka że też nie wstyd tym niewiastom mówią – jedna mała chwilka człek więc idzie zbity z drogi patrząc im na zgrabne nogi uśmiech w uśmiech człeka zwabia myśli – pójdzie, porozmawia a one grą niepewną na zewnątrz i do wewnątrz na zewnątrz i do wewnątrz już od lat po świecie chodzę droga moja nie jest łatwa com doświadczył na tej drodze spotkać babę to jest wpadka stąd puenta rwie z uwagi na stojące w drodze baby babę trzeba brać sposobem raz pojechać samochodem odjechać grą niepewną na zewnątrz i od wenątrz na zewnątrz i od wenątrz 1
Agnieszka_Przypadek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ))) Ciężko jest być mężczyzną
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj tak, szczególnie mężczyzną po przejściach serdeczne pozdrówko W_A_R
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hehehehe.To mi sie podoba.W koncu wiersz w Twoim "starym", dobrym stulu..Ciesze sie ze moge byc pierwsza. Wiele jest takich momentow w tym wierszy przy ktorych mordka az sama sie smieje..Choc dla biednych, bezsilnych, skrzywdzonych, niumiejacych sie powstrzymac panow to zapewne nie jest smieszne. Troche wydaje mi sie ze podmiot liryczny robi z siebie ofiare losu.Jakby to ze kiedys moze skorzysta z uslugi takiej pani nie bylo jego wina.. Dla mnie prawdziwy mezczyzna sie powstrzyma, a taka kobieta( opisana w wierszu)niewiele ma kobiety w sobie - procz ciala Co do spraw technicznych troche gdzieniegdzie zalamuje sie rytm, ale da sie to przebolec Ogolnie ..fajna przyspiewka [sub]Tekst był edytowany przez Dorma dnia 23-04-2004 11:03.[/sub]
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hehehe. a jednak nie bylam pierwsza..Za dlugo czytalam i pisalam..
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dormo - dziękuję - nie przejmuj się czy pierwsza czy nie pierwsza - bo wygląda mi to na wyścig - sorry - piszę aby każdy przeczytał - cieszę się że czytasz - i uśmiech przesyłam - wiersz napisałem dla roześmiania się z czegoś co takie ludzkie serdeczne pozdrówko W_A_R
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czy widzę tu tęskonotę by "wpakować" kobiety pod takie stroje(hmm.... jak się to-to nazywa????jak noszą kobiety Islamu????oj biedni, biedni faceci jak my wam życie komplikujemy), ale nie ma nic lepszego jak poczytać sobie coś, co wprawi w radosny nastrój(buhahaha) serdecznie pozdrawiam anka
anna chamera Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kobieto puchu marny-można by rzec.Mam nadzieje ,że Pan nie tylko to w nas widzi.Przyznaję jednak,że wiersz bardzo mi się podoba.Dobry materiał do skocznej melodii. I jeszcze jedno : "babę trzeba brać sposobem raz pojechać samochodem" czy to na pewno bezpiecznie-a te co stoją przy autostradach? hahaha) gorące pozdrowienia
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno - nie wiem jak się to-to nazywa co zakładają kobiety islamu ale tam chyba tylko chodzi o twarz - wiem z opowiadań że kiedy przelatuje się samolotem nad takim krajem gdzie rządzi ta religia to wszystkie bez wyjątku muszą (bez wyjątku) zakryć twarz czymś tam - bo inaczej dorwie je prawo czegoś tam ... - biedne kobiety powiedziałbym - a mój wiersz jest piosenką - jest tekstem zatrwożonego faceta, hihihi i rzeczywiście o radosny nastrój mi chodziło serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech Pani Anno nie ma nadziei - bo ... widzę o wiele więcej w kobietach - wiersz może o tym nie opowiada - ale napisałem go nie dla urazy płci przeciwnej a w kwestii usmiechu obu płci - nie jestem damskim bokserem, nie, nie - proszę tylko o usmiech serdeczne pozdrówko W_A_R
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witku zwykle czytam wiersze sercem, nie rozumem, nie analizuje, nie rozbieram(rozmieniam) na drobne a Twoje zawsze coś w sobie mają co pobudzi nie tylko serce, ale i rozum(chociaż ostatnio sie zastanawiam (hahaha) czy moj rozumek nie wybrał się ostatnio na wcześniejsze wakacje-to wpływ Twojego wierszaserdecznie, serdecznie pozdrawiam anka
anna chamera Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bardzo się uśmiałam .Niczy pan mnie nie uraził bo poczucie humoru też mam.Jak wcześniej napisałam, wiersz przypadł mi do gustu. Serdeczne pozdrowienia
anna chamera Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. [sub]Tekst był edytowany przez anna chamera dnia 23-04-2004 13:09.[/sub]
Roman Jeż Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Witoldzie z przyjemnością przeczytałem ten wiersz i serdecznie się uśmiałem, a jednocześnie miałem nieodparte skojarzenie ".... kiedy się zejdą raz i drugi kobieta po przejściach, mężczyzna z przeszłością ...", bo czyż nie tak jest, że mężczyźni są jak pawie, gdy który stanie przy babie, zaraz ogon rozpościera, do gry wstępnej się zabiera?
Agnieszka_Przypadek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudowne! HA,HA
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roman - to Twoja interpretacja - więc ..skakać do góry jak kangury... bo bo gdy który .... serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewuniu - jeszcze nikogo nie udało mi się rozjechać - no może muchę ... hihihihi - czy to też rodzaj żeński?? serdeczne pozdrówko W_A_R
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no wiesz Adamie tu przeszedles samego siebie ,nie sposob sie nie rozesmiac ((((((; ale ale ktora to ci tak zalazla za skore? pozdr, i prosze o wiecej takich, a ten na chmurne dni schowam sobie w ulubionych M+A
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj zalazła taka jedna - więc musiałem się wyswobodzić, hihihihi i dziękuję Mario za ulubione a z prośbą to zobaczymy - może jeszcze gdzieś tam uda się coś ze słów poskładać serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zakończenie zakończeniem przyjemność - przyjemnością wrażenie - wrażeniem a ja tylko wzruszam ludzkie serca serdeczne pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi