Leon Gutner Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na łowy ruszam , w stosy chwil By zdobyć trochę prawdy A tam gdzie idę , łowić chce, Z myśliwych , chyba każdy.... Zbyt wiele dzisiaj , ludzkich dusz Zbłądziło tu , w potrzebie A gdzieś wysoko trzyma straż Twa dal , na nocnym niebie ... Na łowy ruszam w długą noc Z sieciami nienawiści Lecz zdobycz , wciąż umyka mi Bo rozgrzeszyłem wszystkich W tym lesie , bardzo nagich dusz Któż mi wystawi , ciebie Gdy tam , wysoko , trzyma straż Twa dal , na nocnym niebie ... Gdy milczy każda z ofiar , wnet .. Jej łowca jest szczęśliwy Pogromcy się należy łup Przegranym zaś – alibi .... Nad tonią , krążą strzępy słów Któż wreszcie je pogrzebie ? Gdy tam , wysoko , trzyma straż Twa dal , na nocnym niebie A gdy powrócę z łowów już Zmęczone ciało złożę W otchłani dali , wtedy ty Trofea zabrać możesz I żal mi będzie tylko snu Bo ani trochę , siebie Ta sama , trzymać będzie straż Twa dal , na nocnym niebie ...
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 już wyję do księżyca skoro na łów łowca w nocy kryje lica i nie czeka na nów serdeczne pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi