karmanti Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Butelka za butelką- coraz dalej stądPapieros za papierosem- szybko zapomninam toUciekam ze świata kłamstw,by coś zabrać, by coś daćJuż mnie męczy to bujanie,znów się boję, znów się ranięPiosenka za piosenką- piękniejszy światLinijaka za linijką- zatrzymuję czasChcę tu tak stać,płakać i się śmiaćChcę tu tak stać,móc znów cię kochać...Przystanek za przystankiem- jestem coraz dalejUlica za ulicą- tak spokojnie, tak tu cicho...Widzę nowy lepszy świat,nie ma w nim ciebie, nie ma w nim wasLecz nie sama jestem tu,z prawej wróg, z lewej wróg...16.05.2002
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pytasz co myślimy??Mnie się nie podoba, ale widzę tu pomysł i wiem, że można by z tego zrobić niezłe "cosik".Plus za końcówkę!!Czekam na następny, ale nie koniecznie szybko, chce widzieć włożoną w niego pracę.Pozdrawiam Alessia
karmanti Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 o czasie i włożonej pracy pozwól, że będę sama decydować, dzięki za opinię, również pozdrawiam
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Droga Karmanti, brakuje mi słów, aby opisać mój zachwyt po przeczytaniu Twojego wiersza. Bardzo ładnie przedstawiłaś "kadrowy świat". Tak wiele w niego wpisałaś... od zwykłego, trywialnego życia, aż po wrogów czyhających zza rogiem./ Aż prosi się, aby "ta chwila trwała". Niestety, "pstryk" i mamy kolejny obraz. I jedna wielka nadzieja, w tym całym schematycznym układzie: "Chcę tu zostać i kochać Cię". Eh, "Nic dwa razy się nie zdarza" - powracamy do średniowiecza, gdzie człowiek niewiele znaczy, gdzie strach i obawa górują. Każdy ucieka w swoją stronę... do śmierci, pod "paznokcie", pierwiastki uczuć...miłości. Broń współczesnego, zagubionego człowieka. Szkoda, że "nie ma w nim ciebie, nie ma w nim was"... Winszuję.I pozdrawiam.
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oj Karmanti mój komentarz naprawdę nie był złośliwy.Ja rozumiem że praca nad wierszem była, ale chcę żeby dla mnie jako dla czytelnika była widoczna(wiem,że to trudne, sama mam z tym problem).Przepraszam jeśli uraziłam Alessia
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz kojazy mi sie ze smutna piosenka spiewana przy ogniskach..O milosci podrozach i wogole zyciu..Podoba mi sie...Choc rytm troche kuleje i z rymami cos troche nie tak..Lubie jak rymy sa dokladne i w kazdej linijce.. w przeciwnym razie lepiej jak ich nie ma ..No ale to tylko moje osobiste zdaniePozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi