Julia Valentine Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 szkoda że nie palę papierosów mogłabym napisać wiersz – dobrze po wszystkim zapalić w żarze tytoniu skupić wzrok zadymić umysł – powiedzieć a co tam rak płuc i tak wcześniej umrę z miłości
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 doberze, że nie palisz i tak coś napisałaś skupiłaś się w sobie a umysł wypluł to co mógł umrzeć w końcu trzeba
Julia Valentine Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na szczęście - życie wieczne byłoby przekleństwem :) pozdrawiam serdecznie PS. wypluł dobrze, czy źle?
Rafał_Leniar Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Informuję, że wiersz idzie do moich ulubionych :) Bo straszny palacz ze mnie a te trzy strofki bardzo się spodobały. Pozdrawiam. Rafałek-Pedałek xD
Patryk_Nikodem Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 poprawny tekst, ale nic ponad. przechodzę obojętnie pzdr
Ewa_Kos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ostatnia strofa jako konkluzja - super.Dobrze, że nie palę:) Wierszyk zatrzymuje; fajnie pomyślany:))) Pozdrawiam ciepło:)) EK
Jerzy Rybak Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 puenta banalna dosyć, ale jak ktoś wcześniej zauważył - w nawiązaniu do początku jakoś wybitnie nie razi. * szkoda że nie palę papierosów mogłabym napisać wiersz – dobrze po wszystkim zapalić w żarze tytoniu skupić wzrok zadymić umysł – powiedzieća co tam rak płuc i tak wcześniej umrę z miłości ------------------------------------ to co kursywą do wywalenia to co boldem do przemyślenia i semantycznie mi nie gra - PLka żałuję, że nie pali, bo (gdyby paliła) mogłaby napisać wiersz. Tzn., że teraz (kiedy nie pali) nie może? niby dlaczego? nie wynika to z tekstu, a przynajmniej ja nie łapię pozdrawiam /j
Niewierny Tomasz Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, że to po części "naśmiewanie się" z rekwizytu papierosów/palenia, który jest nadużywany w wierszach, że niby poetycki. Wiersz całkiem w porządku - "miłość" w wierszach nie straszna mi;) Pozdrawiam
Julia Valentine Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 pozwolę sobie w jednym komentarzu odpowiedzieć wszystkim :) tak więc po kolei: Rafale, bardzo się cieszę, że wiersz się podoba, naprawdę;Patryku, szkoda, że nic ponad to; ale rozumiem; pozdrawiam Cię serdecznie; Ewo, jestem co nieco zaskoczona tak dobrym komentarzem, bardzo się cieszę i dziękuję; Jurku, witaj; szczerze mówiąc z Twojej strony spodziewałam się czegoś dużo bardziej ostrego ;); zastanowię się nad sugestiami, choć papierosów z wiersza wolałabym nie wywalać; co do semantyki - zapewne zauważyłeś - ale dodam [na wszelki wypadek ;P], że druga strofa nie bez przyczyny jest między myślnikami; a z papierosami może być czasem tak jak z tą muchą - przydają się, żeby złapać temat; Tomku, bardzo dziękuję za komentarz, cieszę się, że nie razi; wszystkich jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 po wszystkim- powiadasz dobrze jest zapalić? i smród nie straszny? e tam nie żal mi że nie palę, ale za to cię cmokeS, dawno cię nie było- wiadomo młość,
Julia Valentine Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 oj, to prawda - dawno; powodów wiele, nie ma sensu się rozwodzić; Stasiu, bardzo dziękuję, że do mnie wpadłaś i zostawiłaś swój ślad; pozdrawiam serdecznie PS. ja też nie żałuję ;)
Mr.Suicide Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 a ja się już wypowiadałem w W. wybacz, że nie odpisałem na pytanie w sprawie tytułu, ale nie było mnie przez parę dni. i w końcu palę, do diabła. pozdrawiam.
Julia Valentine Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 dzięki za zaglądnięcie do mnie; wybaczam, oczywiście :) pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości ;P
zak stanisława Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 szkoda że nie palę napisałabym wiersz dobrze na końcu skupić wzrok w żarze zadymić umysł dobrze powiedzieć co tam rak płuc wcześniej umrę z miłości *** Izotop super, biorę do ulubionych!!!!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Julio, ja też gorąco namawiam cię do przeróbki wg projektu Izy. W ten sposób dobry wiersz stanie się jeszcze lepszy:) Pozdrawiam serdecznie, naprawdę fajne wykorzystanie starego motywu.
Julia Valentine Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Izo, bardzo dziękuję za izotop, pomyślę jeszcze i może coś pozmieniam; miło Cię widzieć u mnie :) Bartku, dzięki za pozostawienie śladu i za to, że wiersz dobry; pozdrawiam serdecznie
Julia Valentine Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 na razie tyle poprawek: szkoda że nie palę papierosów mogłabym napisać wiersz – dobrze po wszystkim skupić wzrok w żarze zadymić umysł – powiedzieć co tam rak płuc i tak wcześniej umrę z miłości
Rekomendowane odpowiedzi