Marlett Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 nie służy ci wiedeński walc czarowny za szybkie obroty powodują utratę równowagi naprzeciwko siebie w postawie naturalnej twarze zwrócone lekko głowy uniesione wysoko dłonie łączą tancerzyzegary tak śpieszą się biegną dnie i noce a my tańczymy w przeciwną stronę
Tomasz roman Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. temat dobry, popraw wykonanie +puente wzbogac poz
Marlett Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Tomaszu! Nie wydaje mi się by pointa była uboga. Może niezrozumiala? Uśmiechu.
adam sosna Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 dobry - nieprzegadany zbyt wiele słów u tych tylko co nie mają nic do powiedzenia pointa - mądra
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgadzam się z Adamem puenta jest bardzo dobra. Do tego takiż wstęp i ciekawa druga strofa. Całość ok ale przerzutnie we wspomnianej drugiej strofie moim zdaniem nie wnoszą do utworu tego co powinny. Może bez nich? Pozdrawiam
PannaBeata Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nasze zegary biegną w przeciwną stronę. Na temat:)
IN Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 czy 'czarowny' jest Ci absolutnie niezbędny? bo ja, czytając chętnie go pomijam ;) ++++++ :)))
Marlett Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam! Ważne że pointa zrozumiała. Dzięki. Uśmiechu.
Marlett Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierre! Przynajmnie jakaś zgodność co do pointy. Co mam zrobić z przerzutniami? Przerzucić? Dzięki serdeczne:))) Radości.
Marlett Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panno B. Tu zegar jest tylko jeden. W tańcu można się zapomieć i cofnąć czas...zresztą jedna muzyka, a każda para inaczej tańczy:))) Usmiechu.
Marlett Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ''czarowny '' nie jest konieczny ...ale wysłucham uwag wszystkich Czytelników. Radości.
egzegeta Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam wg mnie - taki sobie - bo przegadany jeśli w tytule walc to pierwsza strofa z powodzeniem tak: nie służy ci wiedeński zbyt szybkie obroty gubią równowagę / wytrącają z równowagi i co...? wątek ucierpiał ...? a mniej gadania :) Pozdrawiam Marlettko i Ciebie Adam też :))
PannaBeata Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ja tam wiem, że zegary czasem chodzą w różne strony. Gdy jakaś kobieta wspomina jakiegoś pana, a ten pan idzie do przodu i zapomina. Ale to była dygresja, a one zazwyczaj odbiegaja od tematu;)
zak stanisława Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 I tu popieram egzegetę.... cmokes Marletto!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zdecydowanie fajny wiersz:) Ja również uważam, że puenta jest jedną z jego mocnych stron. Wyrzuciłbym natomiast 6 wers, wg mnie niepotrzebny, nie wnoszący nic nowego, pusty. I tyle. Reszta - mniam. Pozdro wieczorne. Acha, no i też namawiam do wersji egzegety, jeśli chodzi o pierwszą strofkę.
Marlett Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam wg mnie - taki sobie - bo przegadany jeśli w tytule walc to pierwsza strofa z powodzeniem tak: nie służy ci wiedeński zbyt szybkie obroty gubią równowagę / wytrącają z równowagi i co...? wątek ucierpiał ...? a mniej gadania :) Pozdrawiam Marlettko i Ciebie Adam też :)) Egzegeto! Jest jeszcze jedno wyjście.....no może wiecej, można również zmienić tytuł. Dziękuję Wiktorze za poświęcony czas i proponowane zmiany. Radości.
Marlett Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. PannoBeato! Jesteś tu mile widziana:)))) Radości.
Marlett Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biorę pod uwagę:))))) Serdeczności.
Marlett Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartku! Bardzo dziękuję za uwagi ...zastanowię się nad 6 wersem. Cieszę się, że znalazłeś w wierszu coś dla Siebie. Uśmiechu.
jacek_sojan Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 "...a my tańczymy w przeciwną stronę" Martett - zakończenie znakomite, i mówi o powrocie w czas przeszły, więc to już tylko wspomnienia; świetny zabieg słowno-obrazowy, by wyrazić rzecz tak z pozoru banalną... ale przyłączę się do IN jeśli chodzi o "czarowne"... J.S
Rekomendowane odpowiedzi