Mr._Żubr Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Z tylu nieszczęśliwych Męskich miłości Z tylu zawodów W stosunkach z kobietami Z tylu aktów niespełnienia Wyłania się jedno Maleńkie Nic nie Znaczące pytanie Czy jeśli często Myślę o Niej Wyrzucając niedoszłe Potomstwo dajmy na To w prześcieradło To już jest miłość Nieszczęśliwa? A może to właśnie Jest najwyższe uczucie Jakim mogę Ją Obdarzyć? W ten sposób przecież nigdy Mi się nie znudzi. A nawet jeśli to Przynajmniej nikogo tą Nudą nie krzywdzę. Prawda, że nie Krzywdzę?Dziwny Pseudonim Od redakcji błogosławionej Drogi Dziwny Pseudonimie Po takim liście to My powinniśmy Zrobić jedno Zgnoić cię Wyśmiać Wyszydzić Pokazać słabości Nazwać brzydko I opublikować dane Osobowe Ale my tego nie Zrobimy Bo między wierszami Stałoby wtedy Jak byk Że redaktor działu Listy to taki Sam Dziwny Pseudonim
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Nie trafia do mnie, zupełnie. Forma tylko pogłębia to wrażenie. Wybacz, ja zdecydowanie na "nie", nie tędy droga.
Mr._Żubr Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uzasadnienie?
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Tekst jest do bólu prostolinijny, właściwie bez środków poetyckich. "Nie" ze względu na układ wersów (urywane zupełnie z czapy [Nic nie, Potomstwo dajmy na, Jakim mogę ją, etc.] - przecież musi pan wiedzieć, że to w żadnym wypadku nie są przerzutnie, nie rozumiem po prostu celowości stosowania takiego zapisu). No i puenta również moim zdaniem nieudana. Zaletą może być sam pomysł: list i odpowiedź pod spodem, lecz wykonanie poniżej przeciętnej. Niech pan jednak pamięta, że to moja subiektywna ocena. Pozdrawiam.
Mr._Żubr Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamierzona surowość. Zamierzone, aczkolwiek może być chybione. Dziękuję i pozdrawiam.
Luthien_Alcarin Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 jedyne co w tym wierszu jest-to zamysł (średni, no ale jakis tam jest), Niestety calosc jest przegadana, wersyfikacja jest zbytnio poszatkowana i nieuzasadniona wg mnie - chyba warto byloby jeszcze tu sporo popracowac Pozdrawiam Agata
Niewierny Tomasz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Nie wnikając w szczegóły - dobrze się czytało, luźno napisane, choć "wielka poezja" to to nie jest, ale nie o to w tym chodzi. Coś mówi tekst i to wystarcza. Przerzutnie też w pewnych momentach spełniają swoją rolę i nadają dwuznaczności. Pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 moim zdaniem całkiem ciekawie. chociaż wersyfikacja w niektórych momentach trochę kuleje, to da się przebrnąć. niezły pomysł, ale następnym razem wrzuciłbym do W. na pewno utwór wiele by zyskał.\ pozdrawiam.
czarny kapucynek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdyby forum istniało w czasach Stachury, jego wierszy, zapewne, też nazwałbyś " NIE "WIELKĄ POEZJĄ" ". co do formy - jak najbardziej dozwolona, gdyby wszystkie wiersze byly pisane SCHEMATEM, też by się nie cieszyły uznaniem. druga część (ta od redakcji) mogła być jednak trochę ciekawsza, ale podziwim inwencję Autora... tylko dlaczego to wszystko takie smutne..?
Darek 65 Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 co mam wyluzowac czlowieku a zreszta pa
Rekomendowane odpowiedzi