Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Księżniczce [wstęp] zbyt wielkie oczekiwania psują ocenę grożąc rozbiciem struktur na drobne czy lepiej wycofać się obejść naokoło nawet nadkładając drogi niż drążyć skałę popękana może rozsypać się tak myślę credo nie zepsuć ale i tak coś zostanie może nie tylko jak matka dla głupichZawirował i przemknął moje ciało i duszę Biorąc za partnera* [ciąg dalszy] zaleczone w więcej niż jednej kropli bolą w dwójnasób i dwójosób wiercić kamień patyczkiem zajęcie na lata a korci do działania gdy obok czeka tajemnica przed którą tylko głupi strach powstrzymuje w porę wypowiedziane słowo sprawia że wymarzona szansa otworzy swoje podwoje W szalonym rytmie unosiło się i opadało* [zakończenie] chińską kroplą można otworzyć puszkę lub sezam nie dowiesz się przed czasem w planach podróży do zawsze mogą pojawiać się zmiany nieprzewidziane a oczekiwane tylko znajomość jutrzejszego poranka pozwala spokojnie zasnąć bez wspomagania nie wcielam się w rolę nie do podrobienia porywam część siebie dla ciebieZapominając, że tu już nie sami przeobrażamy się Maskując na co dzień*
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Piotrze całość rewelka, biorę do ulubionych, słoneczka ;)))))))))))) R.
zak stanisława Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podzielam zdanie Reni, calośc dopiero ma znaczenie cmokes
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Bardzo mi się podoba...
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podzielam zdanie Reni, calośc dopiero ma znaczenie cmokes Renatko, Stanisławo - bardzo mi miło :))) Pozdrawiam was serdecznie
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz dzie wuszko, że w W były zdania że mógłbym to nieco rozjaśnić? A według Ciebie jest zbyt oczywiste. I (jak tu ktoś ma w sygnaturce) bądź mądry i pisz wiersze. I tak jest nad wyraz dobrze jeśli choć część może się podobać :))) Pozdrawiam serdecznie
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi bardzo Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 O ! trójart?! :) jeszcze całość trzeba ogranąć, potem dam słowo więcej, albo dodam: zaciekawiło mnie to zestawianie dedykacji jeśli połączyć to wychodzi myśl autora - hm, tylko jaka? bardzo żem zainteresowana wyjaśnieniami, pozdr.
HAYQ Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 W W. brakowało mi tego rozwinięcia do I części. Teraz jest mniam! Jedno małe a' le:w dwójnasób i dwójosób... no wiem o co chodzi, ale zbyt to przewidywalne i zbyt proste w zderzeniu z całością. I "dwójosób" jakieś takie... niewiarygodne? Ale może to tylko moje dziwne widzenie ;) Całość wyszła naprawdę dobrze, jak już powiedziałem - mniam! Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt - starałem się w miarę tę myśl wyraxić ale nic nie stoi na przeszkodzie by ją "rozpisać". Część pierwsza - chęć osiągniecia celu, tak aby nie spowodować złych skutków, wywołanych zbyt energicznym pragnieniem dotarcia do szeroko pojętego "celu". A to ze wzgledu na "odległość" od niego. Część druga - pewne symptomy pozwalają mieć nadzieję na to, że "cel" może jednak być być w zasięgu. Co powduje zwiększenie wysiłków. Część trzecia - okazuje się że "cel" podąża dokładnie w tym samym kierunku, a jego interesy są zbieżne. Wytrwałość w jego osiągnięciu spowodowała, że okazało się to jasne dla wszystkich zaiteresowanych stron. Czy wyjaśnienia są zadowalające? ;)) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt - starałem się w miarę tę myśl wyraxić ale nic nie stoi na przeszkodzie by ją "rozpisać". Część pierwsza - chęć osiągniecia celu, tak aby nie spowodować złych skutków, wywołanych zbyt energicznym pragnieniem dotarcia do szeroko pojętego "celu". A to ze wzgledu na "odległość" od niego. Część druga - pewne symptomy pozwalają mieć nadzieję na to, że "cel" może jednak być być w zasięgu. Co powduje zwiększenie wysiłków. Część trzecia - okazuje się że "cel" podąża dokładnie w tym samym kierunku, a jego interesy są zbieżne. Wytrwałość w jego osiągnięciu spowodowała, że okazało się to jasne dla wszystkich zaiteresowanych stron. Czy wyjaśnienia są zadowalające? ;)) Pozdrawiam w miarę;) zawiłowato, w porządku może być a..tak:) a więc pozdrawiam
Anna Siedem Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Piszesz tak po męsku, a to czasami trudno rozgryźć, mnie kobiecie, do końca. Ale na pewno robisz to z klasą, Piotrze. Patrzę i podziwiam. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz dzie wuszko, że w W były zdania że mógłbym to nieco rozjaśnić? A według Ciebie jest zbyt oczywiste. I (jak tu ktoś ma w sygnaturce) bądź mądry i pisz wiersze. I tak jest nad wyraz dobrze jeśli choć część może się podobać :))) Pozdrawiam serdecznie oczuywiste wg mojej interpretacji, to wcale nie musi się pokrywać z Twoim zamierzeniem. w każdym razie-razi mnie pierwsza część w materii filozjalnej ;)) Jak już kiedyś pisałem u mnie zawsze można wrącić swoje trzy grosze (a nawet więcej:). Nie ukrywam, że utwór jako dedykowany ma pewne fragmenty, które mogą się nie podobać - są one jednak w moim mniemaniu konieczne. Może faktycznie pierwszą część ciut przegadałem. W końcu powstawał w ratach. Najpierw pierwsza miała być jedyna. Potem coś mnie naszło na rozwinięcie, aż podsunięto mi pomysł na zakończenie. Przyznam że wiele w tym zasługi kilku forumowiczów i autora cytatów, które są na końcu każdej części :)) W zasadzie bez nich (cztaj - bez autora) - wiersz by nie powstał ;)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ - czasem człowiek myśli że sam cierpi ale nieraz okazuje się to podwójne. w dwójnasób - mocniej podwójnie w dwójosób - u dwóch osób Miło mi że się tak bardzo spodobał :)) Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli coś to mogę rozwinąć :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może dlatego tak wiele komentujących to kobiety :)))) Miło mi niezmiernie, że się podoba :))) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli coś to mogę rozwinąć :) a kto jest autorem cytatów prócz sam autor?:) ps. kobieta zawsze widzi inaczej niż mężczyzna
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli coś to mogę rozwinąć :) a kto jest autorem cytatów prócz sam autor?:) ps. kobieta zawsze widzi inaczej niż mężczyzna No cóż autorem cytatów nie jestem ja :) A czy się ujawni? Nie mogę nalegać i jeśli to zrobi to z własnej woli.
Judyt Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a kto jest autorem cytatów prócz sam autor?:) ps. kobieta zawsze widzi inaczej niż mężczyzna No cóż autorem cytatów nie jestem ja :) A czy się ujawni? Nie mogę nalegać i jeśli to zrobi to z własnej woli. Litości na wiolonczelę i harfę:) pozdr.
Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Bardzo fajna gra wyjaśnień... podział na trzy części, z których każda, jest jakby kolejnym wyjaśnieniem. Do dwójnasób i dwójosób już się nie czepiam, wyjaśniłeś... całość bardzo fajnie wypada. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi