Bartosz F. Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 cześć Znalazłem się na tym forum trochę z nietypową sprawą, a może z typową... sami ocenicie. Do rzeczy. Sześć miesięcy temu reaktywowała się moja stara kapela. Reaktywowała się po dziewięciu latach pauzy. Wszyscy teraz dobiliśmy lub za chwilę dobijemy do trzydziestki więc stare z nas d... Tworzenie muzyki jest piękne i nawet dobrze nam wychodzi ale niestety żaden z nas nie ma talentu do pisania librett do naszych utworów. Wpadliśmy ostatnio na pomysł grania do poezji. I tu moja propozycja: Jeśli znalazłaby się na tym forum osoba pragnąca podjąć z nami współpracę i pisać dla nas teksty - zapraszamy. Dodam jeszcze że pochodzimy z okolic Piły nazywamy się Lewa Strona www.lewastrona.info i gramy muzykę z pogranicza punku, reggae a nawet jazzu. Jesteśmy raczej buntownikami niż melancholijnymi fanatykami kochania :) i z przyjemnością wykorzystamy umiejętnie ubrany w słowa wszelkiego rodzaju bunt przeciwko niegodziwościom codzienności zwykłych ludzi. "Jest tyle spraw na tym świecie by o nich napisać piosenkę" K.Staszewski dzięki wszystkim z góry pozdrawiam BF
teraa Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 jak tu szukasz poezji do tekstów to chyba sie konkretnie pomyliłeś. chyba że rzeczywiscie jakis potencjał w tym widział to z bogiem. do rogatego nie wysle
Bartosz F. Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Dlaczego miałbym się pomylić?? Brak wiary w młodych zdolnych to wyrok na przyszłość w szarych odcieniach. Wg mnie to najlepsze miejsce na poszukiwanie talentów. pozdrawiam
Dorma Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Teraz chciał raczej powiedzieć, że wiersze to troche co innego niz teksty piosenek. Oczywiście jest też poezja spiewana, ale ona też się nie co różni. Tu bycie "posądzonym " o pisanie tekstów jak piosenki jest bliższe obeldze niz pochwale..
Bartosz F. Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Najmocniej przepraszam w takim razie wszystkich tych którzy mogą poczuć się urażeni moją propozycją. Jeśli jednak kogoś interesowałoby pisanie piosenek oprócz wierszy proszę o anonimową wiadomość na maila [email protected] jeszcze raz przepraszam wszystkich ugodzonych moim brakiem wyczucia :) pozdrawiam
Dorma Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Jeśli o mnie chodzi to nic nie szkodzi.. Myślę, że Panu wybaczą :) Tak tutaj się poprostu przyjęło, choć może to źle..
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Lobo pisze tekst Jimmy Jordan pisze teksty i wiele osób innych zajrzyj pogadaj dogadaj się z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. jaki rodzaj miuzaka gracie?
M._Krzywak Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Piosenek, lub pseudo piosenek jest tutaj wiele, więc i może chętni się znajdą. Ja osobiście pogrywałem kiedyś w zespole, ale wątpię, by te teksty się teraz nadały. Za to fantastycznie wyszedł nam cover: "Hej, ty" "Łysiny Lenina".
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=3681 - choć muzaka mam - możesz coś, swojego jeśli się podobuje, hi MN
Judyt Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 inicjatywa całkiem w porządku, pozdrawiam ciepło
Bartosz F. Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głównie gramy REGGAE DUB ale momentami potrafimy mocniej szarpnąć, czasami z domieszką jazzu czasami psychodelii. W tej chwili nie dysponujemy jeszcze żądnymi nagraniami studyjnymi ale poniżej dostępne są nasze nagrania z prób: www.lewastrona.info/ls.mp3 www.lewastrona.info/norwegia.mp3 Jakość nagrań nie jest może rewelacyjna ale coś tam słychać... a ja z przyjemnością je przejrzę... jeśli pozwolisz. Dzięki i pozdrawiam BF
M._Krzywak Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głównie gramy REGGAE DUB ale momentami potrafimy mocniej szarpnąć, czasami z domieszką jazzu czasami psychodelii. W tej chwili nie dysponujemy jeszcze żądnymi nagraniami studyjnymi ale poniżej dostępne są nasze nagrania z prób: www.lewastrona.info/ls.mp3 www.lewastrona.info/norwegia.mp3 Jakość nagrań nie jest może rewelacyjna ale coś tam słychać... a ja z przyjemnością je przejrzę... jeśli pozwolisz. Dzięki i pozdrawiam BF Poszły na maila, ale przestrzegam, to lata 90 :)
Bartosz F. Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Dzięki M. Krzywak ale nic nie dostałem proszę zweryfikuj adres [email protected] pozdrawiam BF
M._Krzywak Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poszło jeszcze raz, w załączniku "antologia" są teksty. A jak nie dojdzie, czy coś, to dam na priva.
Rekomendowane odpowiedzi