Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

brzdąc do wody daje nura
stoi zakład czy wypłynie
jak wypłynie - czy przeżyje
głównym nurtem gówno płynie

rosę pije wieś na kacu
rosi zagon baba bita
siorbie winko głupi Jacuś
z tym kacapem trza być kwita

córka lezie mu po głowie
puka w czółko żonka-cud
przy śmiejącym się Jacusiu
intelektem błyszczy but

nic to - tyś europejczyk
bzyczą ci już euromuchy
rzeczywistość chociaż skrzeczy
jesteś ślepy niemy głuchy

czyli hurrra - pro i opty
rzeźne ciele - niech tam kurna
czeka wszystkich nas wiek złoty
złoty hak i złota trumna

Opublikowano

Płynnie napisane, ale -
nie rozumiem przeciwko komu lub czemu (bo, że przeciwko sobie we fragmentach, co widać ewidentnie, to nawet by się chwaliło, wszak największą zawsze zaletą jest skromnośc samooceny ;). Jakby dwa wątki się "spoiły": społeczny i osobisty. I stąd jest ten ambaras czytającego.
pzdr. b

Opublikowano

adam sosna.; można! :)
ale obawiam się, że to my będziemy "uszczknięci", do kości; J.S

Bogdan Zdanowicz.;
właśnie pobito rekord Guinessa w liczbie jednocześnie śpiewających hymn europejski; zadałem sobie pytanie - czy wszyscy mają do tego prawo...demokracja twierdzi - że tak, ja temu przeczę, bo jednak pewne warunki muszą byc spełnione, by czuć sie pełnoprawnym obywatelem, mężem, mężczyzną...:) J.S

HAYQ.;
dzięki, pajacowanie czasami przynosi profity; :) J.S

M. Krzywak.;
to pozdrów ten "kawał" i ode mnie, stęsknilem się... :) J.S

zak stansława.;
no przecież o to chodzi, by śmiać się z innymi zanim będą się śmiać z nas...dzięki! :)) J.S

Opublikowano

No no..od razu widzę Pana Kargula jak siedzi w słomie pachnącej drewnem i przegląda się w bucie wyczyszczonym na picuś glancuś:) Pozdrawiam pana. Ja się kiedyś też tak nauczę:)Tutaj wkoło jest wesoło(Lejdi Pank:)

Opublikowano

Jacku, nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Jest z innej planety. Czy Ty aby na pewno odpowiadasz na mój komentarz?
;)
b

Dnia: Wczoraj 19:00:36, napisał(a): Bogdan Zdanowicz
zrzędy ze starej grzędy

Komentarzy: 835

wiesz, że ja też nie rozumiem?!!! zrobiłem jakieś koło myślowe i zapisałem jako konsekwencję - a wyszło niekonsekwentnie, a nawet schozofrenicznie...chyba myślałem o wielu sprawach na raz...i takie są efekty rozkojarzenia;
w każdym razie chodziło o uczestnictwo w Unii Europejskiej, i nie tylko jako obywatela tej Unii; a jak wiesz małżeństwo to też unia ciał i dusz, choc juz niekoniecznie umysłów...jak w Unii E...jakoś tak...czyli na wspak! :) J.S

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Inko anielsko-boska, w całości - podoba Ci się bita baba?! to pachnie masochizmem...a Jacuś ma defekty na rozumie, jak każdy, jak każdy - tylko nie każdy o tym wie a ja wiem; :)) J.S
Opublikowano

PannoBeato.;
niestety, kiepski byłby ze mnie Kargul, bo mam więcej skrupułów...a i buty zaniedbuję i nie mam lakierek...ten "Jacuś" to taka średnia krajowa, pewnie pochodzenia wiejskiego, więc egocentryczna i zaabsorbowana bardziej własną michą aniżeli sprawami społecznymi czy międzynarodowymi; i owszem - wesoło, że nie wiadomo - śmiać się czy wyć... :))) J.S