katttka Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 wypalona jak drzewo w kominku w zimowy poranek jak kartka ze spróchniałego dębu oczy przypominają o tym co wczoraj zbrodnią jest umierać nowy płomień oferuje ktoś trzeci by tylko nie zgasł
Witold K. Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 ciekawy wiersz.Mi się podoba.Pozdrawiam
katttka Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję za komenatrz. Miło mi , pozdrawiam :)
Eustachy Sceptykiewicz Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Wiersz ciekawy jedno ale zdaje się że miało być ze spróchniałego dębu a nie "z próchniałego" w tej postaci coś mi nie brzmi dobrze aczkolwiek mogę się mylić :) Pozdrawiam
Margaret Floral Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Treść niczego sobie. Wykonanie złę. Przez interpunkcję. Uwagi: - po kropce duża litera, początek zdania też. "wypalona." - np tu radzę to zastosować. - "z próchniałego" - mi także to powiewa błędęm. Poważnym. Ortograficznym. - "przypominają o tym co wczoraj" - po 'tym' przecinek - "by tylko nie zgasł" - na końcu kropka. To tyle. Ale treść w porządku. Pozdrawiam
olga.mcc Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 jesli ktoś nie ma wyczucia w interpunkcji, może (jak mi się zdaje) ją całkowicie pominąć, bez uszczerbku dla tekstu. podobnie z wielką literą, u niektórych jest używana w szczególnych przypadkach (nazwy własne, etc.). "ze spróchniałego" - to raczej pewne. wiersz bez zbędnego przegadania, a końcowy "ktoś trzeci" pozostawia możliwość wielu odczytań.
katttka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 ja zostane przy swojej interpunkcji bo uważam ze jest w odpowiednich miejscach. A rzadko używam przecinków, wielkich liter ..chyba że jak to napisała Olga w szczególnych przypadkach. Pozdrawiam i dziękuję za komentarze i chwilę zastanowienia:)
Margaret Floral Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Tu chodzi o to, że interpunkcja albo jest, albo jej nie ma. A jak jest, muszą być zachowane jej zasady. Zasady te są znowóż niezmienne. Więc albo są znaki i ich zasady, albo ich nie ma w ogóle. Pozdrawiam.
katttka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 dobrze zgodzę się z Toba chociaż czytałam wiersze, w których była podobnie traktowana.
Rekomendowane odpowiedzi