Ewa_Kos Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 skąd możesz wiedzieć co się śniło psu który wył nad ranem kto nie śpi kiedy trzeba - dobrze wie z czego można przyrządzić jedzenie do zapamiętania na całe życie nigdy nie powinno się próbować surowego mięsa przed obiadem miały być "głodne myśli"
możesz przytulić ale bądź Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 bardzo mi się podoba. będę próbował też tak pisać. pozdra
IN Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 ja widzę dwie puenty w tej miniaturce :) do długiego zadumania na temat poznanych smaków ;) i dobrze się czyta i podoba mi się w takiej formie :)))
Mr.Suicide Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 ech te psy.jeden to mi już ledwo co zipie, a drugi może ze dwa miesiące ma i lata jak poparzony, a koty zamiast się z nim bawić,to tylko wskakują na szafy i nie schodzą aż do nocy. jakoś taka zwierzęca tematyka ostatnio u Ciebie. może by tak podzielić jeszcze pierwszą strofę? np.tak : skąd możesz wiedzieć co się śniło pieskowi który wył nad ranem kto nie śpi kiedy trzeba - dobrze wie z czego można przyrządzić jedzenie do zapamiętania na całe życie poza tym zgrabnie napisane. podoba mi się :) pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 jakoś posmutniałem i nie mam ochoty nic zmieniać
Bartek Bartek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Ewo rozumiem dwia pierwsze wersy i nawet poszedłbym dalej stawiając pytanie o granice poznania naszego poznania (myśli, potrzeb, intencji) innych ludzi (nie tylko zwierząt). Pozostała część wiersza (ta o jedzeniu i mięsie) stanowi dla mnie w tej chwili zagadkę. Miłego dnia życzę
Ewa_Kos Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki serdeczne; jeszcze ciągle mam coś do niego - wiersza oczywiście:))) Pozdrawiam bardzo serdecznie:)))
Ewa_Kos Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zagląd a tak nawiasem to uwielbiam psy i koty; czasem mam wrazenie,że do przesady:))) Właśnie posłuchałam Ciebie i podzieliłam:))) Pozdrawiam ciepło:))
Ewa_Kos Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę pisać to fajne zajęcie; z przyjemnością zobaczę i służę radą jeśli będzie trzeba:))) Pozdrawiam:))
Ewa_Kos Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O jejku, a ja tak lubię wesołość! Wszędzie!:)))
Ewa_Kos Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Ewo rozumiem dwia pierwsze wersy i nawet poszedłbym dalej stawiając pytanie o granice poznania naszego poznania (myśli, potrzeb, intencji) innych ludzi (nie tylko zwierząt). Pozostała część wiersza (ta o jedzeniu i mięsie) stanowi dla mnie w tej chwili zagadkę. Miłego dnia życzę Panie Bartku cały temat można zamknąć w jednym słowie - Cierpliwości! Bo w życiu jesteśmy niecierpliwi i najlepiej wszystko bodaj surowe byśmy chcieli poznać lub mieć już teraz.Obiad stanowi tu przenośnię - jako najważniejszy posiłek w ciągu dnia. (życia) Starałam się jakoś naświetlić temat - na ile się udało niech Pan oceni:))) Pozdrawiam serdecznie. EK
zak stanisława Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 nigdy nie powinno się próbować surowego mięsa przed obiadem * to jakie wyj,dą miel,one bez spróbow,ania?;)))))?;)))) fajne kosie, pozdr, kosy w nosy/ ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Przez psa w pierwszej strofie, w drugiej na początku przeczytałem "kot". :) Ale wiersz ok. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Czytam po raz kolejny i zawsze coś nowego znajduję. Jak zwykle u Ciebie -zamyślam sie. Słońca życzę.
Rekomendowane odpowiedzi