M._Krzywak Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 „powiedz im, niech się kochają… zawsze” ostatnie słowa A. Mickiewicza wg H. Służalskiego Dla pewnego Poety. I sztuką pięknego pozoru nazwany cóż szkodzisz na rozum i basta czyś animistą Numeny co w karcie drwisz sobie z tępoty mędrców jak jedno jest źródło – natchnienie las rzeczy w którym płyniesz tyś królem na śmierć skazanym by bóstwo marności spławić lecz jeśli bez strachu na Ciebie z butlą na stole przy serze jak cyprys będziesz dojrzewał do skonu wina dolewał
adam sosna Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 wypada mi... kłaniam się głęboko i... fikam z radości koziołka
zak stanisława Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 lecz jeśli bez strachu na Ciebie z butlą na stole przy serze jak cyprys będziesz dojrzewał do skonu wina dolewał" oj, Michał od tej strony ciem nie znałam, jest superi domysły tyżmam....:)))) pozdrawiam sere,cznie, ES
Spiro Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 tyż mam domysły. wiersz jest dobry, poeta pewny (siebie, swego), a ja nie wiem co to jest skon. pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Adamie - dziękuje :) Stasiu - tak, mam na myśli konkretnego Człowieka. Spiro - to ja zamiast wyjaśnień proponuje zagadkę - "cyprys" to drzewo nader znaczące w tym tekście, a ma on swoje symboliczne znaczenie już od czasów antycznych. I tym śladem dojdzie się do całości :) Dziękuje, jak wiersz okaże się godzien - idzie w eter.
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Myślę że jest wart wypuszczenia go na szersze wody. Wbrew wielu opiniom ja lubię inwersje w wierszach. Mi pasuje. Pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 No iście Norwidowski język i podobnie jak u niego żadnych sofizmatów, rozumowanie prawdziwe od początku do końca pzdr Jimmy
Spiro Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 jedno pytanie. może nie rozumiem, ale jeśli adresat jest jeden to czemu raz 'tyś' a potem 'Ciebie'
adam sosna Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 to zasługuje na n*+ (gdzie n->nieskończoności) "jak cyprys będziesz dojrzewał do skonu wina dolewał"
adam sosna Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "dupa" wzbudza emocje cyprysy nie wolę cyprysy
Rekomendowane odpowiedzi