Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 jeden szybki rzut okiem na wschód wystarcza aby ze świtem wyruszyć w dziki labirynt kamieniołomów opanowanych przez potwory powstające tylko w mojej wyobraźni gaszę płomienie i stawiam tamy odgradzając się murem obojętności od uderzeń kilofów i łoskotu łopat wybijających jednostajny rytm ogłupiający nawet najtęższe umysły czekam niecierpliwie gongu obwieszczającego godzinę powrotu przez te same korytarze zdając się na łaskę i niełaskę opatrzności pozwalającej ominąć spasione brzuchy bestii czyhających za każdym rogiem by wreszcie w tajemnicy oddać się szaleńczemu wyścigowi w nicnierobieniu pozwalającemu ze złudną nadzieją prześlizgnąć się pomiędzy dniem a nocą z nadzieją na kolejną eksplozję supernowej zdmuchującej z kory nagromadzone myśli
IN Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przecież wiesz Piotrusiu Panie, że mnie się spodobał już w warsztacie teraz przeczytałam na nowo no i tak mi się nasunęło...;) obojętnie, co powiedzą inni... w takiej formie jak jest, podoba mi się nadal :)))
Mr.Suicide Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Huh...długi jest...Ale czytało się bardzo płynnie. Jest ciąg...każdy wers łączy się z poprzednim. Nie ma przypadkowych fraz -jak myślę- wszystko dopracowane. I co z tego, że niktóre epitety już dawno w użytku - tu wcale nie przeszkadzają,nie rażą. Podoba mi się.Jestem szczerze zaskoczony,tym bardziej że wiersz długi :) Pozdrawiam.
bajka-bajka Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 bo od tego mamy wyobraznie, by moc "prześlizgnąć się pomiędzy dniem a nocą".....serdecznie pozdrawiam ;)
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przecież wiesz Piotrusiu Panie, że mnie się spodobał już w warsztacie teraz przeczytałam na nowo no i tak mi się nasunęło...;) obojętnie, co powiedzą inni... w takiej formie jak jest, podoba mi się nadal :))) Dzięki za ciekawe pomysły. Z "aby' skorzystam. Natomiast "zwiastujący" z założenia zapowiada nadejście, a "obieszczający" informuje, że już nadeszło i pozostanę przy tym bo ten gong ma właśnie poinformować o nadejściu. I serdeczne dzięki za "podoba mi się nadal" :)) Wiele to dla mnie znaczy. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z dopracowaniem to różnie bywa. Utwór mi się napisał tuż przed końcem pracy. Z założenia miał być trochę patetyczny, stąd też niektóre powtórzenia. Dzięki za pozytywa. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie. Stąd też nieco "fantastyczny" klimat wiersza. ;) Pozdrawiam również
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktyczni czasami bywa źle. Sztuka polega na tym by to "źle" przerobić na "dobre". Dzięki za wizytę i również pozdrawiam
Marlett Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Piotrze! W Warsztacie wyszukała świetne kąski. Ale wiersz zabieram w całości,bo smakowity. Pozdrawiam serdecznie.
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam i serdecznie dziękuję. Pozdrawiam równie serdecznie
Judyt Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 "zdmuchującej z kory nagromadzone myśli":) a myślałam, że znowu bym się spóźniła, pozdrawiam ciepło z ulubionym cytatem
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Judyt. Ale nie przejmuj się. Nawet późno mnie cieszy. A tym bardziej wcześnie :)))))) Pozdrawiam serdecznie
Robert Kmiel Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 właśnie tak widzę pracę biurową hi ;)) tylko czekać niecierpliwie gongu tak serio to bardzo mi się podoba i na pewno jeszcze nie raz do niego wrócę Kmiel
Spiro Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 mój przyjaciel powiedział kiedyś, że w dowodzie powinien mieć wpisane "wysoko przepłacany specjalista" - a propos 'nicnierobienia'. temat bliski. forma wiersza dobrze, moim zdaniem, oddaje pęd dnia codziennego. i tylko pod koniec zabrakło mi tchu, a puenta mnie zatkała całkiem. wiem, że dobór słów był celowy i momentami prawie jak baśń, s.f. i fantasy w jednym, ale te złudne i supernowe - chyba za dużo. pozdrawiam p.s. wydawało mi się, że wczoraj w nocy już komentowałem. sen to był czy error w systemie?
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czekanie na gong jest głównym zajęciem w biurze :)) No czasami trzeba jeszcze listę podpisać. :))))) Dzięki za wizytę Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bałem się czy troszkę nie przesadzam. Jednak tak mi się napisał i już go zostawiam. A dobór słów bierze się u mnie poniekąd z zainteresowań - fantastyka i kosmologia. Może w W coś wpisałeś, jest tam bez tytułu. Dzięki za wizytę i pozdrawiam również
zak stanisława Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szukam swojego kom. i się przeliczyłam, to było w warsztacie, podzielam zdanie Marlett.(tzn, kupuję w całości) pozdrawiam ciepło ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szukam swojego kom. i się przeliczyłam, to było w warsztacie, podzielam zdanie Marlett.(tzn, kupuję w całości) pozdrawiam ciepło ES Pamiętam i serdecznie dziękuję. Równie ciepłe pozdrowienia ślę
Judyt Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Judyt. Ale nie przejmuj się. Nawet późno mnie cieszy. A tym bardziej wcześnie :)))))) Pozdrawiam serdecznie Proszę Piotrze. Bo wieczór nadszedł pozdrawiam ciepło
Ewa_Kos Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Całość spodobała się ale mile zaskoczona jestem dwoma ostatnimi wersami;mam na myśli połączenie supernowej z korą mózgową, bo tam się gromadzą wszystkie myśli czyż nie?:)))Posyłam plus i serdeczne pozdrowienia:))
Rekomendowane odpowiedzi