Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie zazdroszczę wam Przeznaczenia Choć sama go nie mam Są pojemniki na śmieci Są mosty Drogi przez puste krainy Nie istnieję Czasem myślałam Że klęczę Przed posągiem ciszy Na piedestale mądrości Ukrytym między powiekami A przeciwnym oknem Leżałam twarzą do ziemi Przyrośnięta Do zimnego serca Surowych kamieni I pmiętam jeszcze Jak wołałam kogoś Kogo imie zatarło się W tłumie I pamiętam Jak ciężko było Podnieść sie z klęczek Zrozumieć
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zwrócił bym uwagę na taka sprawę: "klęczę", "leżałam", "wołałam", "podnieść się" - te pozycje i czynności nie są poparte emocjami. Żebym został dobrze zrozumiany... wolałbym, by p.l. był w bezruchu i to się działo przed nim (jak w filmie), może to by sprzyjało lepszemu odbiorowi tego wiersza. Adam
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no dobrze, czyli wiemy że peelka nie ma przeznaczenia, że nie istnieje i że podniosła sięz klęczek, ale nie wiem jak to zrobiła i co zrozumiała, i dlaczego teraz jest lepiej...
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Klaudiuszu spróbuję dopisać "conieco" - "czasem myślałam że klęczę" odnośnie podnoszenia z klęczek - "pamiętam" - do "nie wiem jak to zrobiła" - to wystarczy - "zrozumieć" - do "dlaczego jest lepiej" - to dla mnie wystarczy Agnieszko - dużo w pani wierszu literówek - prosiłbym o poprawienie bo trudno odszyfrować intencje a to co powyższe - to nie obrona to coś do czegoś - rozumienie przeciwstawności pozdrówko W_A_R
Sebastian_Pietrzak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rzeczywiście literówki psują obraz, ale wiersz z tych "Agnieszkowatych":). Podoba mi się Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi