amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ktoś powie tęcza cóż za banał dziś każdy łukiem ją omija wszak to współczesny język kala trzeba unikać nawet w myślach a ja przekornie jesteś tęczą wplecioną dosyć niespodzianie w szarugę smutną już jesienną wciąż powstrzymujesz zimną zamieć ktoś powie kochać cóż gorszego może napisać rymotwórca toż to zamierzchła przecież przeszłość trzeba nowego ciągle szukać tutaj z przerzutnią tam na biało trochę medycznie podwórkowo każdy wykazać pragnie śmiałość oddając życie nowotworom a ja niesfornie kocham słowem każdą najmniejszą wspólną chwilę i niejednego pewnie gorszę barwami sepii swych przemyśleń 07.04.07r.
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to je sepiasto miłe z ukłonikiem i pozdrówką MN
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) miło mi, że miłe :D...dziękuję za wizytę :)
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to je sepiasto miłe z ukłonikiem i pozdrówką MN Jesteś niepoprawny Witku ;)...dziękuję :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to je sepiasto miłe z ukłonikiem i pozdrówką MN Jesteś niepoprawny Witku ;)...dziękuję :) mogę coś więcej otóż w wierszu są pewne rozważania pięć zwrotek - pięć barw - choć w rzeczywistości troszkę więcej ale to chyba jedyny wiersz with rainbow w któej się nie wylicza tych barw to bardzo miłe z ukłonikiem i pozdrówką MN
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś niepoprawny Witku ;)...dziękuję :) mogę coś więcej otóż w wierszu są pewne rozważania pięć zwrotek - pięć barw - choć w rzeczywistości troszkę więcej ale to chyba jedyny wiersz with rainbow w któej się nie wylicza tych barw to bardzo miłe z ukłonikiem i pozdrówką MN A ja się tak bałam ;) Pozdrawiam serdecznie :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ech barwy sepii w przemyśleniach poukładane całkiem ładnie chociaż medycznie bym pozmieniał to z przyjemnością tutaj wpadnę bo czytam tutaj coś miłego co lekko moją duszę smyra życzę wszystkiego najlepszego łącząc sympatii swojej wyraz Jacek
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 dziękuję Jacku za uznanie zamknięte w rymach całkiem zgrabnych i czekam kiedy jeszcze wpadniesz by swą opinię znów wyrazić wiem że nie wszystkie wiersze lubisz nie każdy trąca serca strunę czasami rytm się gdzieś zagubi czasem nad wersem sobie uśniesz Pozdrawiam serdecznie-przedświątecznie :) Lidia
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ciekawie Lidko, pozdrawiam świątecznie.
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Stefciu za wizytę i pozdrowienia świąteczne :)...uściskaj ode mnie Henrietkę, życzę Wam obojgu zdrowych i pogodnych świąt :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ups i ja się dokładam do życzeń jęsli jeszcze da radę 12 w nocy nie minęła, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze da radę ;)...nawet gdyby północ minęła :D....dziękuję Witku i Tobie również życzę spokojnych i pogodnych świąt :)
Oxyvia Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Bardzo ładne. Ja tam lubię takie tradycyjne, "starożytne" wiersze.
wesoły grabarz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 każdy wykazać pragnie śmiałość oddając życie nowotworom - znakomite! natomiast merytorycznie moim zdaniem całość nie daje rady w zamierzeniu, jak mniemam, ma być to polemika z "nowym" sposobem pisania, który "tradycyjną" poetykę uważa za banalną - w rzeczywistości tak nie jest, bo peel tak naprawdę nie zwraca się do nowych poetyk, nowych sposobów komunikacji (czy też ich twórców), które wytrzymywałyby zderzenie ze zmieniającą się rzeczywistością, ale z ludźmi dosyć ograniczonymi, dla których samo użycie konkretnych słów (miłość, tęcza) już jest banalne - czy z nimi w ogóle warto dyskutować? staram się żywić nadzieję, że nie jest to próba polemiki z nowym (tym, które nie boi się tych słów, ale stara się wtopić je w kontekst współczesny, uznając stare metody za mniej wartościowe, bo archaiczne, ergo nieprzystające do rzeczywistości, ergo pod względem dyskursu tracące jakąkolwiek siłę) bo w takiej polemice to głos bezwartościowy - nie w debacie czysto ludzkiej, ale literackiej, a o taką tu wszak chodzi pozostaje druga mozliwość - polemika (choć to może nie najlepsze słowo - manifest?) z tymi, którzy arbitralnie zakładają, że pewne słowa utraciły semantykę, sprały się, wyświchtały - tylko pytanie - raz jeszcze - po co? jak dla mnie to próba obrony własnej poetyki - dziś nieco banalnej - i niestety tracącej na wartości, próba... tylko próba. na myśl przychodzą mi ostatnie wiersze jacka sojana - myślę, że jego droga jest wyborem znacznie lepszym. pozdrawiam p.s., czekam na atak starej gwardii ;p (może bez jacka - ma do mnie słabość, co potwierdził wieczorek Izy S. :D)
wesoły grabarz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ps,.2 - to nie brak pokory z pokorą to nie ma nic wspólnego.
amandalea Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Izy wieczorek był świetny :) Nie polemizuję ani nie walczę z piszącymi "współcześnie". Pozdrawiam :) Lidia ps.1 Jacek Sojan ma swój styl i pisze od lat :) ps2, Messa ma swój styl i również pisze od lat :D ps.3 Ja.....piszę mimo wszystko nieporównywalnie krócej :D
wesoły grabarz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem, że Pani nie walczy, dlatego kilkakrotnie dawałem znać, że nie o polemikę sensu stricto chodzi jacek sojan ma swój styl i pisze od lat, co nie znaczy, że pisze tak samo messa jest w ogóle poza rozmową z przyczyn oczywistych :d krócej nie krócej - zostaję przy swoim zdaniu i pozdrawiam :)
Rhiannon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ładne. Mi się podoba. Zgadzam się z Oxyvią. :) Pozdrawiam i wesołych świąt życzę. R. :)
zak stanisława Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i masz swój styl, który lubię ja! pisząca intuicyjnie Stanka. pozdrawiam Lidio .ES
Rekomendowane odpowiedzi