adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 wilgoć zbryla szary popiół deszczem błyszczą sztuczne perły łańcuch pręży złota czaszka łamie diament promień światła lśnieniem rytmi kula luster drgają mięśnie słychać granie zmokły bruki w śpiącym mieście męka tęsknot w pustym łóżku szyszka dymi wijąc obraz z koron buków wiry wiatru zdarły liście przed jesienią czy to wszystko jest naprawdę? słuchaj lasu – jeszcze w drzewach dzięcioł dłubie nową dziuplę koncert ruchu mnoży ciepło balet wiązań daje miłość można zasnąć Adam Sosna (2006.12.04)
zak stanisława Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 lśnieniem rytmi kula luster drgają mięśnie słychać granie zmokły bruki w śpiącym mieście męka tęsknot w nos sapanie! * słuchaj lasu – jeszcze w drzewach dzięcioł dłubie nową dziuplę koncert ruchu mnoży ciepło balet wiąże miłość w szpulę... + sorki(jak ja lubię to słowo) Sosen jak erotyk bez sapania...;):):) kupuje ten erotyk! wio-sennie es
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ładnie się kończy a i zaczyna i trochę tu chyba widać tuwima z ukłonikiem i pozdrówką MN
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 znaczy podoba się? jak tak - masz szczęście, żeś daleko - stratowałbym z radości, zasapał i napisał ZGROZOTYK :):):)
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Messalin Nagietka całkiem nieświadom tego podobieństwa kłaniam się nisko - z radości szaleństwa :):):)
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to takie cóś pisywał w swej młodości jeszcze przed wojem austriackiem poszukaj z ukłonikiem i pozdrówką MN
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Messalin Nagietka z Wyspiańskim służba?
Ewa_Kos Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ciekawie patrzysz w wierszu na szyszkę dając jej zadanie dymiące, co miejscami staje się zabawne jak dla mnie ++:))))) Pozdrawiam :))
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ewa Kos ta szyszka to nie jest mój pomysł tzn. mój żeby z nią do wiersza ale "szyszka" nie jest moja czyja? kto to wie to powie jak będzie chciał! :):):):) dzięki
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a w woju to ja byłem właśnie w dawnym zaborze austriackim, hi świadczyły o tym napisy na krokwiach dachów i skrzyniach coniektórych Osterich chyba tak i chyba czytasz na odległość z historii z tą szyszką też dołożyłeś przeczytaj: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=9227 zapraszam z ukłonikiem i pozdrówką MN
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nadal mi się podoba. Nawet mimo braku rymów:) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Sosna ,las to i szyszka na głowę spadnie aż zadymi:)) pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Marlett trzeba zdrowia, żeby się o rymach czego dowiedzieć
Marlett Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Chcesz rymować? chętnam do rymowania:))
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Marlett znalazłem kilka długich rzeczy o rymowaniu wygląda to na najmniej dwie szkoły w Polsce, które się wzajemnie nie cierpią przypominam sobie kurs prowadzony na przemian przez ludzi z Wrocławia i Warszawy z Warszawy mówili - plik (i tego wymagali) z Wrocławia mówili - zbiór (i wymagali) myśmy im proponowali wódkę, żeby do zgody doszło gdzie tam!!!!!!!!!!!
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Fagot mam prośbę - proszę przeczytać jutro rano i zdać relację z wrażeń :) bo mnie wieczorem wiersz się podoba a rano nie :) czyjś i mój bardzo proszę :) poważnie pozdrawiam i dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi