Ewa_Kos Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 skrywane myśli wytrawne wino wyłuszczy świadomość bywa konieczna gdy obok zaczyna wyrastać niebo w najpiękniejszym miejscu życie się łamie w połowie
Marlett Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Przeczytałam kilka razy. Tak niewiele słów,a jestem poruszona wierszem. Nie należy planować życia jesli nawet dobrze się układa.... Pointa doskonała. Serdecznie pozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podzielam zdanie, tez tak mysle..... kosy w superowe nosy
Ewa_Kos Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podzielam zdanie, tez tak mysle..... kosy w superowe nosy Też podzielam i pozdrawiam dzękując za zagląd:)))))
Ewa_Kos Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marlett za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam:)))) EK
IN Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 w najpiękniejszym miejscu życie się łamie bez słowa - czyli bez dyskusji dośpiewałam tak sobie na własny użytek... ale tylko na chwilę...;) wiersz (bez żadnych zmian) silnie przemawia a jak ktoś zażyczy sobie poprawek, to proponuję aby napisał własny... :)))
adam sosna Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 this is a beautiful "skrywane myśli wytrawne wino wyłuszczy" a żołądek zniszczy? :) +
Piotr_Jasiński Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż można więcej napisać. Taki wzruszający. Pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję IN za wizytę pierwszą u mnie. Miło mi bardzo. Serdecznie pozdrawiam:)))))))
Ewa_Kos Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zołądek po takim czymś już jest zazwyczaj zniszczony:( Dziękuję za plusa:)) i pozdrawiam:)))
Ewa_Kos Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż można więcej napisać. Taki wzruszający. Pozdrawiam dziękuję Piotrze i bardzo mocno pozdrawiam:))))
Judyt Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 "świadomość bywa konieczna gdy obok zaczyna wyrastać niebo" piękne, pozdrawiam ciepło
Bartek Bartek Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 jeszcze krócej bełkot "skrywane myśli (...) wyłuszczy" libacja "wytrawne wino" majaki alkoholowe "świadomość bywa konieczna gdy obok zaczyna wyrastać niebo" trzeźwienie "w najpiękniejszym miejscu życie się łamie w połowie"
Ewa_Kos Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powstało nowe - "jeszcze krotsze":)))) Dzięki za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie:)))
Ewa_Kos Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Judyt za zaglądnięcie:)))) Pozdrawiam wiosennie:)))
egzegeta Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Ewo jeśli pozwolisz, a wiem że pozwolisz to tak: skrywane myśli wytrawne wino wyłuszczy jest sympatyczną prawdą oczywistą i samą w sobie juz jest wierszątkiem świadomość bywa konieczna gdy obok zaczyna wyrastać niebo również prawda oczywista, choć już nie tak jednoznaczna bo i gdy wyrasta piekło też ta swiadomość jest konieczna no i trzeci zestaw wersów: gdy obok zaczyna wyrastać niebo w najpiękniejszym miejscu życie się łamie w połowie no chwileczkę nie zawsze tak jest, choć może a może łamać się w 1/3 lub nawet 1/10 :) i co najważniejsze łamać się nie znaczy złamać się kiedyś przełamał się piekny pęd kwiatowy, ale nadal rósł chociaż juz nie tak dorodnie:))) jednak gdy sobie to tak napiszę: gdy obok zaczyna wyrastać niebo w najpiękniejszym miejscu może złamać się życie to jest to stwierdzenie na wskroś prawdziwe i uniwersalne:)) Tyle moich 3 groszy Pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Dziękuję za analizę .Ja to łamanie życia "na połowę" potraktowałam umownie po to, aby czytający jeśli już, mógł "połamać" w każdym miejscu właśnie tak, jak Ty to zrobiłeś:))) Serdecznie dziękuję za zagląd i życzę słonecznej niedzieli:))) Pozdrawiam ciepło:))) EK
Spiro Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 mało słów przeczytałem (klasyczne oczko) i tyle zostawiam plusów. to znaczy 21 x "+" :) różnie można odczytać Twój wiersz. niebo ma różne znaczenia i tu decydujący będzie stan emocjonalny czytającego. ale bez względu na znaczenie świadomość zwykle pomaga. świetny. pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 też uważam, że wiersz wieloznaczeniowy, a takie czyta się najlepiej zostawiam plusidło i pozdrawiam wiosennie
Ewa_Kos Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spiro dzięki i aż policzyłam czy faktycznie 21:))) To jeszcze szczęście się pewnie pouśmiecha:)) Pozdrawiam serdecznie. EK
Rekomendowane odpowiedzi