Adam-ADI Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Po raz kolejny podnoszę się z pyłu, Zaczynam wierzyć, że warto jest żyć. Ile razy już szedłem po prostu do tyłu, Kiedy myślałem, że zaczynam już być? Kolejne porażki, następne decyzje złe. Wszystko przytłacza i brak sensu w tym. Gdy brak już nawet nadziei we mnie Ciężko przeć do przodu w życiu mym I może jeszcze zmieni się wszystko Kiedy pojawisz się i będziesz blisko. Ostatnia rzecz, co tutaj mnie trzyma To Twoja obecność gdzieś tam. Tylko z Tobą me serce wytrzyma Najgorszy ból, najgorszy stan. Szukam Cię znów…
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 jaki jest cel wielokropków? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Majka Majka Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Troszkę brak rytmu, ale ogółem jest ok. Pozdrawiam
Adam-ADI Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Odp. dla MN. Oznaczają niepewność myśli i może są to też myśli czasem niedopowiedziane;) Pozdrawiam cieplutko :) Odp. dla Majka Majka Bardzo dziękuję za opinię. Chciałbym poznać jeśli to możliwe co kryję się pod ogólnym pojęciem "rytmu". Każdą podpowiedź przyjmę z wdzięcznością:) Pozdrawiam
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Jak dla mnie jest właśnie dość rytmicznie - nadawałoby się do zaśpiewania ;)
Julia Valentine Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 rytm czasem jest czasem nie - trzeba się zdecydować; powielam pytanie Messalina - po co wielokropki? całość nieciekawa, moim zdaniem, słaba. pozdrawiam serdecznie
Fagot Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Rytm rwany przez co ciężko się czyta i ogólnie lekko mi to pachnie banałem, stanowczo za dużo słów czy nie lepiej by było choćby tak: „Po raz kolejny podnoszę się z pyłu, Zaczynam wierzyć, że warto jest żyć. Ile razy już szedłem do tyłu…” Jest rym wtedy co prawda prosty ale i taki jest przecież dopuszczalny a i wówczas rytm nie ucieka. Niestety tym razem moim zdaniem nie wyszło to najlepiej. Pozdrawiam
Adam-ADI Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zastanowiła mnie kwestia wielokropka i poczytałem sobie troszkę opini na jego temat. Myślę, że jest wiele osób, dla których stał się on jakby oddzielnym "słowem". Jest z nim podobnie jak z emotikonkami, które często zastępują słowa;) Używamy go, gdy nie chcemy czegoś napisać, gdy chcemy zmusić kogoś do zastanowienia, by zrobić "pauzę" w tekście i myślę, że jeszcze w wielu innych przypadkach. Myślę, że wiele ludzi wie, co mam na myśli... A dla tych, którzy kierują się tylko słownikową definicją wielokropka przesyłam pozdrowienia;)
Julia Valentine Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 "wielokropki są jak przyprawa, ożywiają smak, ale należy ich używać z umiarem" myślę, że właśnie ten cytat powinien przyświecać każdemu, kto używa wielokropków, a niestety ostatnio są one nadużywane. w wierszu i literaturze pełnią wielokropki bardzo określoną rolę i nie trzeba tej roli zmieniać ani naciągać. używanie ich tak jak na blogach, czyli prawie w każdym momencie i kontekście uszczupla ich znaczenie. tak więc, moim zdaniem, powinno być ich jak najmniej. a wtedy, kiedy już się jakiś pojawi, będzie znaczył dokładnie to czego chciał autor i to co znaczyć powinien. pozdrawiam serdecznie
Kallina Marsówna Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 wiersz nie jest zły, tylko zbyt dosłownie napisany pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 gdzieś (gdzie?) wyczytałem że wielokropki są narzędziem grafomana tylko nie spotkałem dokładnej definicji tej przypadłości (grafomanii) więc myślę sam sobie że te trzy kropki to komenda lenia: myślcie co chcecie!
Adam-ADI Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Wielokropki zniknęły:) Może macie rację a to ja się mylę :) A tylko głupiec zawsze upiera się przy swoim:) Pozdrowionka dla wszystkich:)
adam sosna Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 szacunek - za postawę i wcale nie jestem pewien tych wielokropków
Rekomendowane odpowiedzi