Witold K. Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Kiedy patrzę za siebie nie widzę nikogo, gdy spoglądam na boki ogarniam wzrokiem jedynie pustkę. Wysilam się by ujrzeć przed sobą kogokolwiek ale... Nie, nikogo tam nie ma... Zgubiłem gdzieś po drodze własne istnienie, straciłem marzenia. Samotność do palący ból piekieł.
dorota komar Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 witaj....przeczytalam twoj wiersz....jak zwykle jest ladny.Zmieniłabym tylko jedna literke w jednym wyrazie a mianowicie...nie marzenia a marzenie. Ogolnie bardzo dobrze...pa
Boginka Lilith Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zgadzam się z poprzedniczką, "marzenie" byłoby do rymu i dodałoby jeszcze smutku. Marzania to pikuś, ale to jedno marzenie narzuca tragizm. Niezłe.
Witold K. Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Moje drogie "marzenia"jest do rymu tyle że z "Nie, nikogo tam nie ma...".Czy zastosowanie liczby pojedynczej dodałoby dramaturgii?Nie sądzę gdyż nawet po stracie tego najważniejszego i jedynego marzenia pozostają te małe codzienne wprawdzie o nikłym znaczeniu ale jednak.W tym wierszu piszę że straciłem również je, straciłem wszystko, awet codzienność.
dorota komar Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 No dobra ...juz nie dasaj sie na nas!Wyrazilysmy tylko nasze zdanie...to twoj wiersz ...ty decydujesz, ale w/g nas tak byloby lepiej.No...usmiechnij sie!
Witold K. Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Doroto mogę Ci napisać Dorotko?A więc Dorotko ja się nie dąsam tylko mi się wydaje że tak jest ok.Ale chyba wiem skąd różnica zdań-Wy kobiety macie inny punkt widzenia.Dla Was liczy się to jedno wspaniałe i niepowtarzalne marzenie.My faceci mamy szary świat z naszymi drobnymi marzeniami:).Nie no trochę przesadziłem ale celowo:).Pozdrawiam
dorota komar Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 czesc!!!!!widze,ze miekniesz...hahaha My jestesmy dwie a ty jeden....ale mam nadzieje ze sie usmiechnales!!!!!Wiesz...mozesz pisac zdrobniale jesli ci tak wygodnie.Nie rob z mezczyzn takich szarakow....oni tez maja duze marzenia, ale nie przyznaja sie do tego.
Witold K. Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 No przecież napisałem że to wyolbrzymienie było:).Tak mamy swoje marzenia pochowane po kątach i przykryte poduszką ale mamy;).Czy się uśmiechnąłem?A czy ja tu robię za etatowego smutasa?:)
dorota komar Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 twoje wiersze sa smutne ....ale mysle ze ty jednak az taki smutny nie jestes wiec musisz sie usmiechnac!!!!.....dziekuje
Witold K. Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Nie nie jestem taki smutny jak moje wiersze bo byłoby ze mną źle chyba i to bardzo:).Już się uśmiecham:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
dorota komar Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 wiedzialam, ze potrafisz sie usmiechac...jednoczesnie dziekuje za usmiech- mam nadzieje , ze byl on szczery....
Mr.Suicide Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. patrzę za siebie nikogo nie widzę gdy spoglądam na boki ogarniam wzrokiem jedynie pustkę wysilam by ujrzeć przed sobą kogokolwiek * zgubiłem się gdzieś po drodze i marzenia Troszkę skróciłem.Może tak?Strasznie dużo czasowników,wyświechtany temat-samotność,marzenia,ble,ble,ble...też kiedyś o tym pisałem...całkiem niedawno :P Śmieszny tytuł.Nie użalaj się nad sensem egzystencji,o utracie marzeń,miłości czy coś tam... Zresztą co ja Ci będę...masz tutaj : http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=29401 Polecam także warsztat.Można się wiele nauczyć. Pzdrawiam i powodzenia! :)
Witold K. Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Mr.Suicide dzięki za opinię.
Rekomendowane odpowiedzi