Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka   Twój wiersz to mój świat.   Paul Gauguin i Claude Monet.   nie da się Twoich słów od nich oderwać.   czemu piszesz wiersze które ściskają za serce?   impresjonizm - ty moja miłości......      
    • @Leszek Piotr Laskowski   bardzo udany utwór  wysokiej próby 
    • @hollow man żebyś był na wyższym poziomie i się utrzymać, to Bóg musi cię przygotować:) taki jest mój entuzjazm:) jeżeli jesteś tu gdzie jesteś, to też jest dobre:) mój poziom jest taki, że lubię klarowność:)
    • @Charismafilos Bracie, myślę, że i takie nuty wybrzmiewają w ludzkich życiach.   @violetta Pokrzepia mnie Twój entuzjazm :)   @wiedźma Może gorzkie lub fatalistyczne, ale nie szarpałbym zębami żył z tego powodu, bo to 'jedna z możliwych perspektyw'.    Czy to sen Jest życiem Czy życie snem Któż to wie Któż to wie   @Poet Ka Bohater zbiorowy. Czy to bohater uniwersalny? Czy zbiorowy w sensie pewnej społeczności? Teraz dopiero przyszło mi skojarzenie z 'Dogville' von Triera, gdy rozpatruję to na poziomie społeczności właśnie.   @tetu Jeśli tak wybrzmiało, to znakomicie. Ktoś powiedział, że "życie można zrozumieć tylko wstecz, ale trzeba je przeżywać naprzód".   Dziękuję Wam za wnikliwość i tkanie siatki interpretacyjnej w różnych kierunkach.
    • ciemność widzę ciemność   Kargul a podejdź ty do płota jak i ja podchodzę....   wiruje gwiezdy pył Drogi Mlecznej.... czy zima sroga idzie? nie wiadomo i.... niekuniecznie!   dwa serca biją jak Phobos I Dejmos w objęciach Marsa czerwona planeta  to krok pierwszy w wędrówce po galaktyce...   ciemność widzę ciemność nawet dwie ciemnści widzę!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...