pan_ktotam Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 siedzę z kumplem w pustym wagonie towarowym pozostawionym na pastwę tor nie funkcjonuje od kilku lat więc mamy swoje letniskowe lokum bodaj kilometr od najbliższego osiedla gdzie zwą nas koszularzami a tu w naszym miejscu tak cicho wszystko jakby przez sen można chwilę pożyć odetchnąć od psikusów miejskiej dziczy ze starej deski staram się wystrugać kształt gitary elektrycznej na wzór wiosła z tego zdjęcia co znalazłem w katalogu dla muzyków kumpel ma ze sobą okulary ojca które cichaczem podkradł z domu wyglądam w nich jak mucha pastwisko przed nami jest moim pasem startowym chce mi się teraz latać że hej łapię w płuca powietrze czuję jak nogi powoli odrywają się od ziemi zaczynam płakać z podniecenia jak taki jeden muzyk z katalogu gitar
atlantyda Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 niezły obrazek. Jeszcze tu wrócę.
Agnes Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 nie sądziłam ze pan ktotam - jako pan ktotam - jeszcze publikuje (tu). to pewnie tylko tak jednorazowo? inny niż te, które kiedyś czytałam. bardzo obrazowy, jak film, ale też inna leksyka, jest lepiej przyswajalny dla przeciętnego czytelnika - to chyba zmiana na plus (jeśli jakakolwiek zmiana w ogóle zaszła). bardzo dla mnie. pozdr. a
pan_ktotam Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 ostatnio zastanawiałem się co tam u Ciebie Agnes? dziękuję Ci bardzo za komentarz i przesyłam serdeczne pozdrowienia.. /jacek
jacek_sojan Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 bocznica...tak, wielu z nas, a może i wszyscy? mamy swoje bocznice, swoje niewinne zabawy w kogoś innego niź sami jesteśmy; taka rekompensata za życie na marginesie; (może to o nas, o poetach?) smutne bo ludzkie; realizm niemal holenderski; czysty rysunek bez koloryzowania; dobre! J.S
Espena_Sway Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Jacku, interesujący kawałek poezji. momentami sposób opisywania przypomina mi początki Siwczyka; to oczywiście na +. cieszę się, że wróciłeś :) pozdrawiam Karolina :)
Agnes Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) tak dużo i tak mało zarazem. jeśli będziesz tu częściej - będę czytać :) do następnego a
pan_ktotam Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 dziękuję za ciepłe przyjęcie! rzeczywiście, nie było mnie na stronie już kawał czasu, szkoda, że nie mam możliwości poszperać trochę w tekstach wokół, niestety mogę wpadać do Internetu tylko w pracy, niemniej dziękuję jeszcze raz za przywitanie i uwagi względem zamieszczonego materiału kłaniam się /jacek
Rekomendowane odpowiedzi