Lady_Supay Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 gdybym mogła głupotę postawić na szafocie jak skazańca prowadzić, - ściąć jej głowę. zabić. nawet Bóg by rozgrzeszył to morderstwo i cieszył dobre serce mądrością swojej córki. z radością. lecz rozumu brakuje, wciąż durnota góruje i w oczy mi się śmieje - właśnie wiesza nadzieję.
egzegeta Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 jeśli głupota ma wymiar jednoznacznie negatywny, to dlaczego Erazm z Rotterdamu tak ją wychwala ? :)) osobom dojrzałym kroki stawiane przez młodych często zakrawają na głupie, potem okazuje się, że aż tak głupio nie wyszło:) w wierszu czuje się emocje Pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Głupota może być atrybutem młodości, ale w pewnym wieku już nie wypada. ;) A zdarza się, oj zdarza - i to ta najgorsza, ta bezmyślna. ;) Wierszyk jest dość stary, naszło mnie na wyciąganie z szafy. szczególnie jakieś lajciki i stare rymowanki. :) Słoneczka. :)))
zak stanisława Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wła.snie coś mi nie pasowało to do ciebie, ale wszyscy mamy sentyment do szuflad w których zalęgły się nasze pomysły, fajnie poczytać i dowiedzieć się, że wszyscy jesteśmy w tym względzie podobni do siebie,:):): pozdrawiam, ES
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 No, głupota, mała, ale jednak ;) b PS. Czy "pod szafotem", czy "na szafocie"? He? ;)
jacek_sojan Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 nic mnie tak nie rozczula, jak moja własna głupota...i za to miałbym na szafot? po co ścinać głowy, skoro w nich głupota - są bezwartościowe! to daremne żniwa, i Danton i spółka wiedzieli o tym; J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może pod pręgierz tę głupotę i złoić jej tyłek, zamiast głowę ścinać ? (w nawiązaniu do Dyrektyw UE). Pozdrawiam, Stefan.
Lady_Supay Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No dobra, "na" - wszak o to miałam na myśli. :))
Lady_Supay Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, może i bez wartości, ale ja tam chętnie pozbyłabym się głupoty. ;) Mnie raczej nie rozczula... Słonka! :)
Lady_Supay Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może pod pręgierz tę głupotę i złoić jej tyłek, zamiast głowę ścinać ? (w nawiązaniu do Dyrektyw UE). Pozdrawiam, Stefan. Jeszcze jej tyłek oglądać? Wolę inne. ;)))
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 A niektóre głupotki maja cacy tyłeczki.
Rekomendowane odpowiedzi