Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Meksykanin w Orizabie wierzchem jeździć chciał na żabie włożył buty, ostrogi płaz skrzeczy, panie drogi jeździć możesz lecz na babie.
Duilla Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Nie ma bab już w Orizabie i dlatego On na żabie jeździ sobie i swawoli żabę cała dupa boli i dlatego tak biadoli.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Gdyby Tobie owsa dali i do woli ujeżdżali też byś darł się w niebogłosy, moja grzywa, moje włosy moje plecy, moje gnaty nie chcę w stajni, chcę do chaty tak, że wcale nie dziwota, że i żaba chce do błota.
Duilla Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Jose się pomieszało w meksykańskiej głowie żabie dawać owsa w żłobie? to choroba jest psychiczna albo lawa wulkaniczna namieszała w jego głowie.
Zofia Honey Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Trzeci i czwarty wers powinny mieć o jedną stopę mniej, np. tak: Meksykanin w Orizabie wierzchem jeździć chciał na żabie buty, ostrogi płaz: panie drogi nie przyjemniej jest na babie?
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 A czy wszystkie limeryki muszą wzorcem być klasyki? Pierw jest żłobek i przedszkole potem człek się uczy w szkole. Także tutaj wśród utworów różny status jest autorów, których wiedza i pisanie często jest na drugim planie. Oni z czasem sami sobie rzekną: Boże, gnioty robię, tym to można się udławić muszę, muszę się poprawić.
Zofia Honey Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. AAAAAAA, to przepraszam najmocniej :) Ja jakoś sama nie wiedziałam, dopóki mi ktoś nie powiedział :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 AAA, AAA, a gdzie nasze kotki dwa co jednakiej były maści, czyżby wpadły do przepaści? Czy też może są u Zosi i ktoś kotki te tarmosi albo je za wąsy łapie a kot prycha, miauczy, sapie. Może kiedyś się dowiemy kiedy kotki odnajdziemy i powiedzieć będą chciały gdzie ostatnio przebywały.
Rekomendowane odpowiedzi