Lady_Supay Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 kiedy cicho i ciemno wieczory są szczere *** lubię rozrastać się w nieskończoność lub kurczyć do rozmiarów flądry gdy przestrzeń wypływa ze mnie ku czterem stronom ziemi i wraca przypływem pewnego dnia nie zauważę jak obok marszczy się jabłko *** księżyc znów świecił na kobietę całą z czarnych fal na mokrej podłodze
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To są 2 texty (początek z końcem, a środek - inna bajka. Poprawki - italikiem. To wieczory są groźne - a noce? - jak Bóg da ;) b
Lady_Supay Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jej, Bogdanie - wieczorami się zaczyna. :) Czemu "płaskiej"? W ostatniej strofie jest wzmianka, (chyba sugestywna;) że peelka leży - zatem "płaska flądra" jest wg mnie zbyt dosłowna. Jeżeli dobrze mi to wyłożysz, to zmienię. :) Ze stronami się zgodzę, choć pisząc "krańce" miałam na myśli granice - wszelkie granice. Wersowe rozbicie oki. Dwuwers tyż się zgadzam. No i "ł" tyż. Te gwiazdki też mogą być, bo przecież księżyc świeci. ;)
Lady_Supay Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Mam problem z tytułem. :/
jacek_sojan Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 zły tytuł, płaski; niedobre dwa pierwsze wersy...a gdyby się ich pozbyć? wiersz nic by nie stracił, tylko zyskał; patrzę na gwiazdki i to co pod nimi...i też dzwonią nożyczki; to "marszczące się jabłko" byłoby znakomita pointą...J.S
Lady_Supay Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jacku, pomyślę :) Teraz muszę zmykać. Miłego weekendu.
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 To "dnie" to mi się z "dnia" kojarzy, a w tytule bym użył "perpetum". Any way pozdrawiam, Stefan.
Lady_Supay Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo miało być dnia ;) Palcóweczka. ;) Słonka!
Rekomendowane odpowiedzi