Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 jesteś materią - mozaiką przypadkowych zdarzeń. ja przypadłością - jestem krajobrazem. daleko za oknem mam cień na oczach i gdy tak półkolem układasz się w wiersze, wtedy boję się, że możesz odpłynąć. w pięści nie przeciekniesz mi między palcami.
były__premier Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spróbowałem. tylko mnie nie zbij;)
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 nie zbiję:) jest ok, tylko dziwne mi to odpływanie za oknami
były__premier Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 ale ta puenta mi chyba nie wyszła, choć jest fajnie podkręcona;)
magikk Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 a ja bym to wyrzucił do śmietnika Olen, bo to nie jest dobre jak na mój kiepski gust. a ty piszesz bardzo dobrze i tym się pogrążasz. pozdrawiam:)
były__premier Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu jest warsztat i zawsze coś można wydumać ;)
magikk Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wydumać ;) dumajta se więc (Olena, kopniesz mnie w tyłek?:P)
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem kto ci powiedział, że dobrze pisze
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu jest warsztat i zawsze coś można wydumać ;) właśnie:)
magikk Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem kto ci powiedział, że dobrze pisze też nie pamiętam, ale coś tam czytałem;) (tzn. lepiej niż większość:P)
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wydumać ;) dumajta se więc (Olena, kopniesz mnie w tyłek?:P) nie
Niewierny Tomasz Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja bym to tak. Podoba mi się takie pisanie. Pozdrawiam
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 moja droga, to relacja matka - córka matka nie chce wypuścić, zaciska, więc to musi być silne ale dzięki za wpis, przepraszam, że narzuciłam interpretacje, no ale wiersz jest właśnie o tym Niewierny Tomaszu dzięki, skorzystam:)
Spiro Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 a mnie się ta materia podoba. i dostrzegam w niej ducha ;) Spiro
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 ekhm... przydałby mi się jakiś tytuł ;)
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 pięść, garść;) no sens taki leci do p;) nie mam siły już walczyc;p
jacek_sojan Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem kto ci powiedział, że dobrze pisze ja, czego dowodem jest ten wiersz; pięść nie przemawia do mnie; bo jest ona raczej dowodem na bezsilność, wobec tego, co "odpływa"; choć złość i walka o własne szczęście (nazwijmy to sentymentalnie) jest właśnie przypadłością naszej natury; poza ostatnim wersem, wiersz proponuje oryginalną estetyke słowa ("jestem krajobrazem"); działa... J.S
Olesia Apropos Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Jacku, ale interpretacją pięści uderzyłeś w samo sedno - o to właśnie chodziło; ale rozumiem, że może się nie podobać wierszyk już w p dziękuję:)
jacek_sojan Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja dziękuję - za lekturę; i pozdrawiam! :))) J.S
Rekomendowane odpowiedzi