Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Choć je z żalem opuszczamy Baltimore dziś żegnamy by odwiedzić swojskie góry a w nich bacę, bacę który … Limeryk nr 86 Stary baca w Zakopanem gdy przebudził się nad ranem łyknął zdrowo okowitki smętnie spojrzał na kobitki i doprawił się szampanem. Leży w łożu stary baca z boku na bok się przewraca a gdy mówią stary leniu myślisz tylko o leżeniu on im na to – to jest PRACA.
Ewa_Kos Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 pewien baca na skibówkach pitolił aż na krupówkach słychać było jego granie liczył że dutki dostanie a w puszce ino złotówka
HAYQ Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Rzępoli baca, rzępoli, a łeb go straśnie boli... bo myśli w słońcu, cy koniec końców ktoś za to mu nie wp... li.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Nie będziemy bili bacy bo gdy grywa to jest w pracy i ten baca z tego słynie że mu fałsz po strunach płynie a po za tym wszystko cacy.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie jest źle bo już za zeta kupi sobie sera feta a za resztę to dostanie jakieś cygaretki tanie no i może pół kotleta.
HAYQ Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeśli było to przed wojną, to za zeta drogi Panie miałby fajki i kotleta i... panienkę ze śniadaniem.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeśli zmieni orientację to i pana i kolację też by dostał za złotówkę czy ma większą mieć gotówkę?
Beenie M Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale za to pięknie śpiewa aż go na Giewoncie słychać ludzie stają z prawa z lewa nawet koń przestaje prychać
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Widać, że chłop uzdolniony bo i gra i pięknie śpiewa a i pewnie i figurkę też wyrzeźbić umie z drzewa.
Beenie M Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a z kawałka świńskiej skóry zrobi kierpce albo paski w góry poprowadzi ceprów namaluje też obrazki
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 A ja byłem przekonany, że na kierpce to barany dają rżnąć się i dudkami płacą bowiem są ceprami.
Beenie M Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 no i tutaj chyba racja jest po Twojej Heniu stronie miałam kierpce z takiej skóry lecz nic nie wiedziałam o niej żeby o tym się dowiedzieć trzeba wejść na googli stronę tam na pewno się dowiemy z czego kierpce są zrobione
Duilla Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Mówi baca do juhasa że z owcami ino hasa nic w bacówce nie pomaga i, że wielka jest łamaga i wygonił go do lasa.
Beenie M Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 dopilnować stado owiec to nie taka prosta sprawa niech z juhasem się zamieni pozna jaka to zabawa
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Jestem z nizin więc się nie znam - czy są także juhasowe? Jeśli tak to bardzo chętnie pójdę z taką pasać krowę. Uwiążemy na postronku i nim zeżre wokół trawę mogę z panną juhasową po góralsku mieć zabawę.
Beenie M Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 i ja z nizin lecz po górach bardzo chętnie sobie hasam i nie po to by paść krowy choć i juhas ich nie pasa raczej owiec on dogląda by się pilnowały stada a wieczorem odpoczywa i w szałasie z bacą gada juhasowa jest w tym czasie w swoim domu u stóp góry ale miej się na baczności jej pilnuje brytan bury
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 To już w górach nie ma panien tych co stanu są wolnego? A kto mi dostarczy uciech gdy tam zjadę dnia pewnego? Mam przywozić je ze sobą? To ja jadę … lecz nad morze i jak przyjdzie ciepłe lato w piasku z nimi się ułożę. Osłonimy nasz grajdołek choćby nawet ręcznikami żeby ludzie nie zerkali jak się bawię z panienkami.
Beenie M Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 myślę, Heniu, że się znajdą rezygnujesz zbyt pochopnie ale to już Twoja wola w górach trudniej mniej wygodnie a poza tym morska plaża chyba w sprawach tych wygrywa bo dziewczyna jest w bikini które skąpo ją okrywa
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Góry tez uroki mają bo gdy sięgam w tył pamięcią kiedyś w moim termometrze słupek się wypełnił rtęcią. Choć zimowa była pora gdym wędrował górską ścieżką z moją miłą koleżanką co mieszkała tuż pod Śnieżką. I to właśnie z jej powodu krew mi wrzała jak w imbryku gdy góralka mi szeptała weź mnie, weź mnie mój Henryku. A że było to tak dawno kiedy byłem jeszcze młody więc ją wziąłem na kamieniu bo człek nie dbał o wygody.
Duilla Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Teraz w górach trza uważać bo niedźwiedzie się zbudziły no i gdy takiego spotkasz może nie być dla Cię miły.
Rekomendowane odpowiedzi