M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Szukałem ciebie tyle lat wśród gmachów, sądów, więzień, krat nie odnalazłem do tej pory tak pięknie mi mówiłaś – Johny na klacie w kłakach mam siny ślad imienia, które czyta się na wspak ty na półdupkach, zalane tuszem pory masz napisane – i love|Johny z tych miejskich ruder gdzie piwska blask sypiałem prosząc o ust twych smak bezzębną byłaś, lecz prałaś me pory tak ślicznie sepleniłaś – Johny i to już koniec wspomnień i tak za dużo się sypnęło lat dałaś mężowi zatrute pory a wszystko przez to imię - Johny
Eugen De Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Szukałem ciebie tyle lat.......................to tytuł starej piosenki K. Giżowskiej wśród gmachów, sądów, więzień, krat nie odnalazłem do tej pory tak pięknie mi mówiłaś – Johny na klacie w kłakach został siny ślad imienia, które czyta się na wspak ty na półdupkach, z lewej , prawej strony masz napisane – i love Johnyaz miejskich ruder w blasku piwska spijałem miód z ust smakiem tryskał tak ślicznie sepleniłaś – Johny a to już koniec wspomnień i tak za dużo się sypnęło lat............... to pokręcony w tej strofie rytm, we wcześniejszy go trochę prostowałem dałaś mężowi zatrute pory a wszystko przez to imię - Johny Michale, cos z rytmem ni etak. Wpadnę jeszcze. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Eugenie - co za pech z tą piosenką, będe musial coś wymyślec i wogoóe coś pomyślec, bo nie mam zupełnie pomysłów... Dzięki - będe kombinował.
Piotr_Jasiński Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Widzę Michale, że co raz częściej Ci się rymuje. Klata i półdupki mnie rozczuliły:))))))) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 ''na klacie w kłakach mam siny ślad imienia, które czyta się na wspak'' a mnie ten fragment ..rozzzczulił ;))))) Klimaciki superaste:)))) PozdrawiaM.
Niewierny Tomasz Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Nic tylko śpiewać tekst na piosenkę spoko Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Jeszcze kombinuje, dzięki wszytskim za pomoc, dalej martwi mnie ten pierwszy wers. Ale będzie. Dzięki.
Spiro Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Michale, może pójdź na całość i zrób z tego "szemraną" balladę. dopisze się muzykę na kilka akordów i będzie co śpiewać na spotkaniach przy piwie lub antałku wina/miodu pozdrawiam S
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Te więzienia i kraty to to samo Michale, może "szmat" w 2?; może "strute pory"? pzdr, Stefan.
były__premier Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 fajne, dobrze się czyta :) pozdry
M._Krzywak Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Spiro - no na 3 akordach da się zagrac wszystko :) Stefan - to samo, ale rytm, rytm, rytm... A pory? Dobre są :) Premierze - to zostawiam, mimo Giżowskiej. Dzięki wielkie.
Eugen De Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale i wielu innych strofach niestety nie ma! NIE MA RYTMU!!!! POZDRAWIAM.
M._Krzywak Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale i wielu innych strofach niestety nie ma! NIE MA RYTMU!!!! POZDRAWIAM. To ja muszę byc arytmiczny jakiś :)
Krzysztof Wysocki Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 WIELKIE POCZUCIE HUMORU! tak mi się kojarzy, ale mi się przeważnie z poczuciem humoru, dlatego może w ten ton by uderzyć i rozwinąć pozdrawiam
Lena Achmatowicz Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Szeryfie przesadziłeś;) zniesmaczona porami Lenka
M._Krzywak Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 p. Krzysztofie - pytanie czy warto wydawac, bo humor to rzecz wzgledna :) Leno - "pory" są dobre. a ostatnio nie mam sił na bycie poważnym - cały świat i jego dusza mnie dobija. Ale ten będzie końcowym hitem, potem biorę się już za pisanie :) Podziękowal.
zak stanisława Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 koniec karnawału, a na orgu robi się coraz weselej, tak 3maj mimo iz śnieżnie, pozdr /ES
Krzysztof Wysocki Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 p. Krzysztofie - pytanie czy warto wydawac, bo humor to rzecz wzgledna :) Wszystko jest względne. To zależy w jakim zestawiemiu się dany utwór znajdzie, jeśli osobna sobie amuzom wstawka, to nie. A jeśli sie dobrze wkomponuje w całość, to tak. To nie ma być polukrowane ciasteczko podane na tacy. Tu trzeba szukać i co się znajdzie, to kwestia szukacza. Ja znalazłem poczucie humoru inny inszą rzecz. Pozdrawiam. ps Panie jaki tam pan ... .
M._Krzywak Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Stasiu - no hulamy, hulamy... Krzysztofie - a to racja, na szczęście większośc tworów/utworów są przerażająco smutne, a w dodatku walentynki lezą - to przejdzie. Dzięki.
Marlett Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pierwszy wers kojarzy się z piosenką''szukałam ciebie...''. Może; ''szukałem ciebie w dzień i noc'' PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi