Magdalena Głuszek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W mchu złotych włosów- sto złotych piegów na aksamitnej, rozgrzanej skórze. Rozsiane wszędzie, bo jakby w biegu ktoś nie nakreślił im linii brzegów. Swą ciekawością służą osobie, gdy zaglądają w tajemne kąty. Wplątane w białe włosy na głowie, biegnie wzdłuż szyi ich rude mrowie. Dalej już tylko króciutka droga Do całunkami zdobionych ramion, a kropek małych tu liczba mnoga świadczy, że jest to miejsce od Boga. I nagle wpadka w cień między dwiema- tu Tuwimowi pokłon głęboki, gdzie także piegi są - lecz ich nie ma, bo miejsce cudne i większa trema. A dalszej drogi nie mam w pamięci, Bo noc zakryła rude gagatki, choć muszę przyznać, że aż mnie nęci by wyobrażni figla wykręcić.
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, Wiersz mi sie podoba.... Wywoluje szeroki usmiech i kosmate mysli. Tak chyba mialo byc... Pozdrawiam
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cudownie lekki i wywołujący uśmiech, dawno tu takiego nie było!!! Dzięki piękne Irena.
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hmm i powracam zglodnialu usmiechu. lekki zwiewny interesujacy...nawet bardzo mi sie spodobal. Magdaleno Ty to figlarna jestes ;) heheh uwielbiuam to okreslenie - cokolwiek ma znaczyc :) pozdrawiam szerokoim gestem
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Droga Magdaleno zgadzam się w zupełności z poprzednikami.
Magdalena Głuszek Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Magdaleno - usmiechem bierzesz - wspaniale - bardzo dobry wiersz !!! pozdrówko W_A_R
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dla mnie też bardzo przyjemny i wesoły wiersz. Cieszę się ,że tak fajnie to się Pani udało... Pozdrawiam Tadeusz
Weronika Helena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pierwszy wiersz i furora. Bardzo mnie się podoba i przede wszystkim dlatego,że rymowany i to porządnie, bo tutaj to częsta moda na wymuszone rymowanie, lub częściej jego brak. Z moim uznaniem i zapewnieniem, że czekam na więcej pozrawiam. Weronika
Rekomendowane odpowiedzi