Alcatelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jak to jest kochać, gdy noc nastanie, Gdy karminowe serce przeżywa roztanie, Gdy miłości ciszę przerywa kłótni dźwięk? Ach, jaka szkoda, że ta cisza nie trwa cały wiek. Jak to jest w innym sercu się kochać, Jak wypędzić burzę z wiersza i nie szlochać, Jak wyrwać komuś serce, złowić je w sieć I zabrać je na zawsze tylko dla siebie mieć? Jak to jest być w miłości sidłach zamkniętym, A mimo to szczęśliwym i uśmiechniętym? Ja nie chcę zawieść serca twego, Więc najlepiej odejdź jak najdalej z serca mego.
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani ma 12 lat? Jeśli tak to chylę czoła.
Julia Mone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wierszyk całkiem , całkiem ... jednakże mam kilka pytań ... pytasz jak to jest i jak to jest , a na końcu piszesz że nie chcesz spróbować ? przecież to nielogiczne ... i jeszcze małe pytanie co do chronologi opisywanych wydarzeń .... kocha ... rozstaje sie ... cisza ... kłutnia... zdrada (???)... rozpacz ... pragnienie ... zakochanie ... odrzucenie ... tak jakoś dziwna mi się wydaje ta koleność , no chyba że haos ten był zamierzony...(?) Angel
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podpisuję się pod komentarzem Pani Julii. Pisz , bo czujesz... Pozdrawiam
Ewa Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zasada jest taka – oceniamy wiersz nie autora – jednak tu trudno nie zauważyć młodego wieku autorki, mogę tylko rzec gratuluję i nie zmarnuj talentu. Serdecznie pozdrawiam.
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam! powiem tylko ,slodki wiersz i tez biore wiek pod uwage.Jak bedziesz 20,to bedziesz juz znana poetka ,wiec pisz (((: pozdr, M+A
Alcatelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki, dzięki ludzie. Ale ja tak nie sądzę, że mam jakis talen do pisania. Poprostu piszę w wolnej chwili, ale dzięki. Julia chyba nie dokońca zrozumiałaś o co mi chodzi w tym utworze poetyckim.
Rekomendowane odpowiedzi