GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ostatnio wziąłem udział w konkursie na wiersz miłosny im. Stanisława Grochowiaka. Impreza cieszyła się dużą popularnością, przysłano tysiąc dwieście wierszy, po czym jury przyznało nagrody. Poza nagrodami przyznanymi przez szacowną Komisję, których kwestionować nie zamierzam, jedną nagrodę specjalną przyznali dziennikarze Radia Łódź. Oto wiersz, który ją otrzymał:Grzegorz Owczarek "Wyznanie" żonie Małgorzacie Powiem Ci jak Cię kocham. Kocham Cię nocą Kocham Cię dniem Kocham Cię wiosną I kocham Cię latem Tak mocno jak potrafię Jak ziemia kocha słońce Gdy jest deszczowo Jak liść wodę Jak mowa słowo Jak kocham prawdę Tak Ciebie kocham królowo I gdy zabraknie słońca Ziemia deszczu złaknie Liść opadnie A mowie słowa zbraknie I prawda kłamstwem sie stanie Ja będe Cię kochał zawsze. Nie chcę żyć bez miłości Żyć bez Ciebie Bez miłowania. Oddaję siebie Moja kochana Siebie Tobie w całości. Po prostu jak to zobaczyłem to mnie coś wzięło. Zresztą, co będę gadał. Pozdrawiam wszystkich poetów nie-grafomanów :P
M._Krzywak Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Spokojnie - tak się kończy wiele konkursów. Powody - różne. PS - ciekawe co autor tego dzieła robi w zimie... Śpi? Albo słucha Radia Łódź...
Espena_Sway Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 matko, co to za grafomania? teraz już wiem, dlaczego tak ciężko coś wygrać ;)
Jerzy Rybak Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ach, a nie słyszeli Państwo o Kononowiczu i niejakim Adamie Czeczetkowiczu? to zapewne działa podobnie
wesoły grabarz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Gaspar, nie przesadzaj, to całkiem niezły wiersz. Pan Krzywak by się go nie powstydził, tylko się teraz popisuje pzd :]
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 brawka dla konkursu brawka dla wiersza brawka dla dziennikarzy brawka dla Łodzi brawka dla Grochowiaka który się przewraca bijąc brawka - kocham was!!!!!!!!!!!! ale Wy mnie nie - brawka o je z ukłonikiem i pozdrówką MN
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 poeci nie zapominajcie dla kogo wiersze są pisane wasze są bagatsze, pełniejsze w wyrazie i treści mają więcej meandrów są trudniejsze w odbiorze dla czytelnika ale to nie znaczy że owy utwór nie jest nic wart myślę że owo bogatwo stanowi jego prostota niezwykłą sztuką jest tak wyrażać myśli do Gałczyńskiego to podobne przepraszam że mówię w liczbie mnogiej ale ten wiersz też wydał mi się z początku osobliwy i sam nie nominowałbym go na zwycięzcę sam pisząc zwykle(różnie mi wychodzi)esperymentuje urzywając wielu środków wyrazu a tu bęc !
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to bęc z ukłonikiem i pozdrówką MN
Dorma Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 I właśnie dlatego mnie trafia jak przychodzi ktoś na orga, nie toleruje żadnej krytyki i uważa, że jego wiersz jest najlepszy i idealny, bo wygrał wiele konkursów i był oceniany przez wielu krytyków. Jeśli to były tego typu konkursy to już nic mnie nie zdziwi. I w nosie to mam ile takich konkursów wygrał wiersz jeśli jest gniotem..
asher Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ja pier... po co ja to czytałem... NIgdy więcej nagród...
taka marysia Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 rzeczywiście śmieszne. wobec tego co jest poezją?
Rekomendowane odpowiedzi