Catherine Delafine Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Chciałabym być ślepa, by nie widzieć Twych oczu, Lecz oddałabym całe szczęście, za jedno, głębokie spojrzenie. Chciałabym być głucha, by nie słyszeć Twego głosu, lecz oddałabym wszystko, za ciepłe słowo skierowane do mnie. Chciałabym nic nie czuć, by nie zakochać się w Tobie, lecz oddałabym życie, abyś mnie pokochał. Chciałabym byc piękna, byś zwrócił na mnie swe oczy, lecz nie zbyt piękna, aby Cię nie onieśmielać. Chciałąbym, aby mnie nie było, by nigdy nie spotkać Ciebie, lecz oddałabym istnienie całe, za wspólne westchnienie.....
Czarna Perła Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 proponuję zmianę tytułu, zmiane duyzych liter na małe (Twych itd.), i usunięcie 'lecz' treściwe to nawet, ale w innej formie byłoby lepsze.... pozdrawiam :) cz.p.
magdamalek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 proponuję pozbawienie wiersza jakiejkolwiek interpunkcji... uwazam tez ze jakakolwiek zmiana liter małych na duze nie jest konieczna... wiersz jest piękny...lecz zawiera troche ,,powszechności". Czy chcesz być drugą Poświatowską?? Piękne..
Tali Maciej Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a mnie się kompletnie nie podoba, co to za konstrukcja, jakaś matryca schemat już po drugiej strofie reszta była przewidywalna puenta to wręcz tragedia, wspólne westchnienie, no poprostu chłosta dla czytelnika nic odkrywczego, kolejna klisza i nic pozatym ja zdecydowanie na NIE pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 wyrzuć wszystkie "chciałabym", kto Ci to wmówił? z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 No jakby wyrzucic "chciałabym" i zaimki osobowe to nic by tutaj nie zostało... Zapomniec o "nim" i pisac o czymś innym. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak się czasem tak powyrzuca to człowiek przypadkiem gdzie w rogu kuca i kruca fiks onuca wiersz się skróca z ukłonikiem i pozdrówką MN
Espena_Sway Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maciek ma rację. wiersz niczym nie zachwyca, czyli typowy debiut. don't worry, jak będziesz dużo czytać poezji współczesnej, to sukcesywnie powinno być lepiej :). powodzenia Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi